Időkapszulát is elhelyeztek

2024.03.08. 07:00

Elkezdődhet a dombóvári katolikus óvoda új épületének kivitelezése

Letették a Dombóváron épülő új óvoda alapkövét. A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda költözik majd az új, korszerű épületbe.

Révészné Hanol Erzsébet

Beküldött fotó

Új óvodát épít Dombóváron a Pécsi Egyházmegye, az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda így jövőre új épületbe költözhet. Az új építmény alapkövét csütörtökön tették le, és mellé egy időkapszulát is elhelyeztek.

Az ünnepi alkalmon Tóthné Károly Mónika intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Koósz Roland, a Pécsi Egyházmegye Oktatási Irodájának vezetője, Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Pintér Szilárd polgármester mondott beszédet. Végül Felföldi László megyés püspök megáldotta azt az időkapszulát, amelyet az alapkővel együtt elhelyeztek.

Az óvoda 2016-ban került egyházi fenntartásba, jelenleg egy több mint száz éves, önkormányzati tulajdonú épületben működik, négy csoporttal. Az új épület Dombóvár frekventált helyén épül, szép természeti környezetben, a kor elvárásainak megfelelő minőségben.

Az ünnepségről hamarosan bővebben is beszámolunk, arról pedig, hogy milyen lesz az új óvoda, itt olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában