Fejlesztés

2023.03.03. 12:59

Új katolikus óvodát épít Dombóváron az egyházmegye

Zöldmezős beruházás keretében egy új, négycsoportos óvodát épít Dombóváron a Pécsi Egyházmegye.

TEOL

A jelenleg önkormányzati tulajdonú bérleményben működtetett Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda így saját épületbe költözhet. Az építési munkálatok a tervek szerint 2023 májusában kezdődnek.

Az új dombóvári óvoda látványterve (Forrás: Greg Építész Stúdió) 

Az új óvoda épületét úgy tervezte meg a a Greg Építész Stúdió, hogy igény esetén az a későbbiekben – az óvodában folyó nevelési feladatokat nem zavarva – további egy csoportszobával bővíthető legyen. Az új épület tervei elkészültek, az építkezésre a Pécsi Egyházmegye jogerős építési engedélyt kapott. A beszerzési eljárásban jelenleg a kivitelezés műszaki ellenőrének kiválasztása zajlik.

Az építési-kivitelezési munkák várhatóan 12 hónapot vesznek majd igénybe, így a szükséges hatósági engedélyek kézhezvételét is számítva, a 2024/25-ös nevelési évet kezdhetik majd a dombóvári gyerekek az új épületben, várhatóan legkorábban 2024 szeptemberében – adta hírül honlapján a Pécsi Egyházmegye.

Forrás: Greg Építész Stúdió

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában