Borverseny

2024.03.12. 08:25

Kihirdették, kik Kaposszekcső legjobb bortermelői

A mostoha időjárás ellenére kevesebb minta érkezett a kaposszekcsői borversenyre, mint a korábbi években, a minőségre azonban nem lehetett panasz.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött fotó

Borverseny volt a hétvégén Kaposszekcsőn, immár tizenhetedik alkalommal. Miként azt a település Facebook-oldalán közzétette beszámolóban írják, az elmúlt év mostoha időjárása miatt a szokásosnál kevesebb minta érkezett borból is, pálinkából is, a minőség viszont kiváló volt. Különösen a borok között születtek nagyon jó eredmények. 

A beérkezett tíz fehérbor mintából hat lett arany-, négy pedig ezüstminősítésű. A nyolc vörösborból hat arany-, míg négy ezüstminősítést kapott. A rosék között a négy mintából kettő aranyminűsítésű lett, egy-egy pedig ezüst- és bronzminősítésű. A beérkezett huszonegy pálinka és két likőr közül négy lett aranyérmes, kilenc ezüst-, kilenc- bronz, és egy oklevél minősítést kapott.

Az elmúlt év legjobb fehérborát Kovács Károly, legjobb vörösborát Bauer Imre, legjobb roséját János Tibor készítette. A 2023. év legjobb pálinkájának kitüntető címet Csicskár Imre Irsai Olivér szőlőpálinkája kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában