Átvették a munkaterületet

2024.03.09. 08:41

Komoly közműfejlesztést végeznek a Tolnai úton

Közműfejlesztési projekt indult a Tolnai út Domb utca és a Liget utca közötti szakaszán, amelynek része a járdaépítés és a parkolókialakítás is. A közműfejlesztési projekthez szükséges terület előkészítése már elkezdődött. A munkaterület átadásakor Leber Ferenc, Paks alpolgármestere a TelePaksnak azt mondta, hogy a közműátalakítási munka részben a Domb utca potenciális meghosszabbításához kapcsolódik.

Gazsó Rita

– A Domb utca a volt konzervgyári területen keresztül egészen a 6-os útig, a tervezett igazgatási központig nyújtható meg – emelte ki a körzet önkormányzati képviselője. 142 millió forintból 77 méter ivóvíz gerincvezeték és 81 méter csapadékcsatorna építése, valamint 60 méter gázelosztó vezeték fektetése valósul meg. Az alpolgármester arról is beszélt, hogy a közlekedőknek is kedvez majd a beruházás, ugyanis a szakaszon lefedik az árkot, ami parkolóként szolgál majd az autósoknak, továbbá a járda térköves burkolatot kap.

A munkák része a járdaépítés és a parkolókialakítás is. Fotó: Molnár Gyula

A kivitelező március nyolcadikán átvette a munkaterületet. Ettől kezdve 150 napja lesz a munkálatok befejezésére, amely a tervek szerint nyáron zárul: a szerződés alapján augusztus 5-re végez a kivitelező a munkálatokkal. Leber Ferenc alpolgármester a közműfelújítás idejére a közlekedőktől fokozott figyelmet, türelmét és megértést kér. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában