A nőnap különös hozadéka

2024.03.09. 07:30

Köztéri virágot loptak Szekszárdon nőnap alkalmából

A Zöld Város Program keretében kihelyezett virágokat loptak el valakik Szekszárdon, a Kölcsey utca környékéről péntek reggelre. Különös egybeesés, hogy a növények éppen nőnapra tűntek el. A mostani sajnos nem az első ilyen eset. Pedig a tolvajok hatalmas bajba keverhetik a várost.

Bencze Péter

Több virág is eltűnt nőnap reggelére a Kölcsey utcai ágyásból Szekszárdon. (Beküldött fotó)

Hűlt helye a virágoknak azokon a fotókon, amelyek szerkesztőségünkhöz jutottak el. Pedig a szép növényeket nem régen ültették csak ki a szakemberek, a közel 1,4 milliárd forintból megvalósult Zöld Város Program részeként. A mostani eset sajnos nem az első ilyen: korábban is érkeztek már bejelentések hozzánk és a polgármesteri hivatalhoz is, amiért valakik rendszeresen megdézsmálják a városban található köztéri kerteket. 

Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere ezért most azt kérte a városi rendőrkapitányság vezetőjétől, hogy kollégáikkal fordítsanak kiemelt figyelmet a szabadtéri kertekre, és ugyanezt kapták utasításba az önkormányzatnak dolgozó közterületfelügyelők is.

A lopások azért is különösen problémásak, mert a Zöld Város Program jelenleg még elszámolási szakaszban van, így egy esetleges ellenőrzéskor a revizorok joggal tehetik fel a kérdést, hogy hol vannak a projektben szereplő növények.

A program részeként 137 lombhullató facsemete, 9049 darab cserje, 4845 tő évelő növény és több mint 500 örökzöld csemete került ki Szekszárd központjába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában