Vásárlás

2024.03.30. 14:30

Megtelt a szekszárdi piac, vitték a házi sonkát

Rég nem látott forgalom volt a szerdai piacon. A leghosszabb sor a füstölt árut kínáló kistermelők asztalai előtt volt. A házi sonka kilójáért 3500-4000 forintot kértek, de keresett volt a füstölt karaj, kolbász, szalámi is.

Mauthner Ilona

A házi sonka fogyott rendesen

Fotó: Kiss Albert

Zöldhagyma, paradicsom, erős- és tv paprika, retek – ezeket vitték még a vásárlók. A zöldhagyma csokráért 350, a retekért 300, a koktélparadicsom kilójért 1250 forintot kértek, akárcsak a paprika kilójáért. Természetesen volt választék kelkáposztából, burgonyából, karfiolból, karalábéból, petrezselyemből, padlizsánból, kígyóuborkából.

Fotó: Kiss A.

Ez utóbbit nem kilóra, hanem darabra árulták, 300 forintot kértek érte. A tojás ára érdekesen alakult, miközben a nagyobb üzletekben már 40 forintot kérnek az M-es méretűek darabjáért, a piacon ezt 60 forintért árulták, de volt példa 90 forintos tojásra is. 

A termékek többségénél az árak nem változtak az elmúlt hetekhez képest.

Ami újdonság volt, hogy virágpalántákat is kínáltak, az árusok gondoltak azokra is, akik a hosszú hétvégén kertészkedni szeretnének. Ahogy elnéztem a kínálatot, a tavalyi árakhoz képest ezen a területen sem volt jelentős változás.

Fotó: Kiss A.

Nagy kereslet volt még barkaágakra, illetve a vágott virágokat, nárciszt, jácintot is vásárolták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában