Ismeretterjesztés

2024.03.26. 10:06

Mézet kóstoltak az óvodások a Beporzók napján

A méhek munkájába, a méz készítés folyamatába nyertek betekintést a Beporzók napi programon résztvevő gyerekek Dombóváron.

Révészné Hanol Erzsébet

A Beporzók napja elnevezésű országos rendezvénysorozathoz kapcsolódóan ovisoknak és kisiskolásoknak szervezett ismeretterjesztő programot a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület és a Földi István Könyvtár. A Városunk Dombóvár Facebook-oldalon olvasható beszámolóból kiderül, hogy a Dombóvári Evangélikus Általános Iskolából, a Dombóvári Szivárvány Óvodából, a Dombóvári Szivárvány Óvoda Zöld Liget Tagóvodájából és a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont, TMEGYMI Móra Ferenc Általános Iskolájából összesen hat csoport vett részt a foglalkozásokon.

Fotó: beküldött kép

A gyerekek Nagyné Ujhelyi Mónika gyermekkönyvtáros előadásában ismerhették meg a mesebeli Méhkirálynő történetét, majd Müller Ádám a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ igazgatója, múzeumpedagógus kisfilmek, könyvek és zene segítségével mutatta be a méhek és a természet kapcsolatát, illetve világított rá a beporzók fontos szerepére. Lakos Péter méhész a mézkészítés folyamatába avatta be a gyerekeket, beszélt a méhek munkájáról, életük periódusairól. A foglalkozásokat mézkóstolás zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában