Kordokumentumok

2024.03.20. 15:06

Négy könyv a 95 éves fodrásztól

Ki a medinaiak kedvenc írója? Csizmadia János, a helyi, 95 éves nyugdíjas fodrász, aki köztük él és róluk ír. Nemrég jelent meg a negyedik novelláskötete, A szorgalom bére címmel. Bemutatóját a falu könyvtárában tartották, ahol az alpolgármester Lang Katalin köszöntötte a szerzőt. Szó esett a könyv születésének körülményeiről, részletek hangzottak el belőle, majd a dedikálás következett.

Wessely Gábor

Csizmadia János eddig mintegy négyszáz írással járult hozzá a medinai félmúlt megörökítéséhez, munkássága a település kulturális örökségének részét képezi. Tevékenységéért számos elismerést, díszoklevelet kapott, 2021-ben díszpolgári címben részesült. Kézzel lejegyzett írásainak digitalizálásában többen segítették. Kordokumentum értékű műveiben általában a paraszti élet mindennapjait veti papírra, vázolja a helység társadalmi fejlődés folyamatát, s néhol a modern világ problémáival is foglalkozik. Példaként állítja az olvasók elé a közösségi lét, az összetartozás és a szeretet megtartó erejét, ami segít átvészelni az élet nehézségeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában