Pénzügyi tudatosság

2024.03.17. 15:30

PÉNZ7: négyezernél több vármegyei diák csatlakozott a programhoz

Tolna vármegye 31 tanintézményéből összesen több mint 4200 diák csatlakozott az idei országos PÉNZ7 rendezvénysorozathoz. A vármegye iskoláiban mintegy 330 tanórát tartottak a PÉNZ7 témahét keretén belül, a tanárok munkáját idén is sok helyen pénzügyi és vállalkozói önkéntesek segítették.

Teol.hu

Idén kiemelkedő számú, több mint kétszázezer diák kapcsolódott be a jubileumi, tizedik PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét programjaiba. Országszerte közel 1300 iskolában tartottak mintegy 15 ezer tematikus tanórát a pedagógusok. A pénzügyi tudatosságot és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő programot idén több mint 650 önkéntes segítette. Tolna vármegyéből 31 iskola 4238 diákja vett részt összesen 331, a tematikus témahéthez kapcsolódó tanórán. 

PÉNZ7
A vármegye 31 tanintézményéből több mint 4200 diák csatlakozott az idei országos PÉNZ7 rendezvénysorozathoz. Illusztráció: Getty Images

PÉNZ7: Magyarország  alapítóként csatlakozott

Magyarország 2015-ben alapítóként csatlakozott a European Money Week Európa-szerte mintegy 35 országban egy időben zajló kezdeményezéséhez, emellett több éve kiemelt résztvevője az OECD/INFE által szervezett Global Money Week világszintű programjának is. Az idei PÉNZ7 immár a tizedik volt, a jubileumra tekintettel ebben a tanévben a szervezők átfogó tematikával készültek „Pénzügyi életleckék” címmel, és idén sem maradnak el a témahét zárását követően még heteken keresztül elérhető izgalmas és szórakoztató kísérőesemények sem. 

Pénziránytű Alapítvány többek között alábbi programokat ajánlja a következő hetekre az érdeklődők figyelmébe. A március 28-ig elérhető, szabadtéri PénzFutam élményjáték segítségével matematika, földrajz, vagy akár osztályfőnöki óra keretében, állomások között vándorolva találkozhatnak izgalmas pénzügyi-matematikai feladványokkal a diákok. 

Az ország több mint 250 pontján – így Tolna vármegyében is több helyszínen – elérhető szabadtéri kaland három nehézségi szinten, megújult pénzügyi-logikai feladatokkal várja a 4-14. évfolyamos csapatokat és tanáraikat. Sőt az élelmes pedagógusok március 17-ig akár saját pályát is készíthetnek iskolájuk udvarán vagy egy közeli parkban. 

Betekintést nyerhetnek a tőzsde izgalmas világába

Egy másik játék, a Részvényfutam keretén belül a tőzsde izgalmas világát próbálhajták ki a 7-14. évfolyamos diákok. Az értékes nyereményekért zajló versenyben fejenként 2 millió forint virtuális tőke segítségével valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a diákok, tanáraik és szüleik a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) prémium kategóriában jegyzett részvényekkel. 

Indul a tizedik PénzOkos Kupa

Szintén a PÉNZ7-hez kapcsolódva indul a tizedik PénzOkos Kupa: az általános iskolák felső tagozatos diákjai (külön az 5-6. és 7-8. évfolyamosok) közül a legügyesebbek a vármegyei és regionális versenyeket követően az országos döntőben mérhetik össze tudásukat. Az online fordulók egészen április 5-ig kitölthetők, a legeredményesebb diákok és persze tanáraik pedig itt is – ahogy az összes többi játékban – értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. 

Május 5-ig tölthető ki a Nagy Diák Pénzügyes Teszt

A három fordulóból álló Nagy Diák Pénzügyes Teszt online kérdéssora május 5-ig tölthető ki a www.nagypenzugyesteszt.hu oldalon. A legeredményesebb tíz versenyző izgalmas élő kvíz során mérheti össze a tudását május 24-én a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. A tesztet bárki kitöltheti, de az értékes nyereményekért zajló versenyben a 14-20 éves kor közötti középiskolások vehetnek részt. A témahét információi és a kísérő események részletes programja a www.penz7.hu oldalon is elérhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában