Babacsomag a családoknak

2024.03.30. 09:45

Tündéri kisbabákat köszöntött a város polgármestere

Bonyhád legifjabb polgárait köszöntötte nagy örömmel Filóné Ferencz Ibolya szerdán.

Vizin Balázs

Filóné Ferencz Ibolya arról biztosította a szülőket, hogy mindig számíthatnak az önkormányzat segítségére.

Fotó: Ruip Gergő

A város polgármestere az önkormányzat által 2021-ben bevezetett babacsomagokkal érkezett a családokhoz, akik szeretettel fogadták a településvezetőt. Ezúttal a kis Zoét, Áront, Pannát, Ildikót, Mátét, Debórát, Dittát, Leventét és Mannát látogatta meg, hogy átadja szüleiknek az önkormányzat jókívánságait és ajándékát.

– A program 2021-es indulása óta már 234 ifjú bonyhádinak adhattam át csomagot. Az első évben 64, 2022-ben 79, tavaly 81, idén pedig ez idáig 10 családot kereshettem fel – összegzett Filóné Ferencz Ibolya.

– Egy újszülött a városnak is fontos, hiszen ilyenkor egy újabb ifjú bonyhádival gazdagodik közösségünk, aki remélhetőleg hosszú évtizedeken át tekinti majd otthonának településünket – vélekedett a polgármester. Majd hozzátette, az önkormányzat egyik legfontosabb feladata segíteni ezt a folyamatot és ezáltal az itt élő családokat.

– A támogatás sokféle: fejlesztéseket valósítunk meg, új bölcsődei férőhelyeket biztosítunk, óvodákat újítunk fel, közösségi és játszótereket alakítunk ki. Mindezt annak érdekében tesszük, hogy még szerethetőbb és élhetőbb hely legyen Bonyhád. A település fejlődését szolgáló fejlesztések mellett – folytatta – a szimbolikus kezdeményezések is legalább ilyen hangsúlyosak. Ezért indítottuk el évekkel ezelőtt az életfa programot, és ezért vezettük be 2021-től a babacsomagot, amellyel valamennyi újszülöttet és gyermeket vállaló családot megajándékozunk. Remek ötletnek tartották a szülők a város vezetésének kezdeményezését, legalább annyira népszerű már a babacsomag, mint az életfa program, amely valamennyi beszélgetés során felmerült témaként. 

Filóné Ferencz Ibolya mindenekelőtt jó egészséget kívánt valamennyi családnak, továbbá azt, hogy szeretetben neveljék fel az ifjú bonyhádi polgárokat. Arról biztosította a szülőket, hogy mindig számíthatnak az önkormányzat segítségére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában