Paks Város Környezetéért

2024.04.29. 13:05

A környezetszépítő verseny eredménye mellett eddigi munkáját is jutalmazták

A Föld Napja alkalmából átadták a Paks Város Környezetéért kitüntetést a polgármesteri hivatalban, hétfőn délután.

Gazsó Rita

Bencze Sándor, Szabó Péter polgármester, Seregély Erzsébet részlegvezető és Szakács Szilveszter (Fotó: M. Gy.)

– Városunkban mindig megkülönböztetett figyelmet kapott a környezetvédelem és környezeti tudatosság, legyen szó középületeinkben, intézményeinkben elvégzett beruházásokról, fejlesztésekről, városi zöldfelületek ápolásáról, bővítéséről – kezdte köszöntőjét Szabó Péter polgármester a Paks Város Környezetéért kitüntetés átadó ünnepségén. Kiemelte: büszkeséggel tölt el az is, hogy az elmúlt öt esztendőben óriási lépéseket tettünk azért, hogy Paks fenntartható módon alakuljon valódi zöld várossá. 

Felsorolta eredményeiket, köztük a Virágos Magyarország versenyen első helyezést a 30 ezer főnél kisebb lélekszámú települések között a tavalyi évben, a szintén tavaly elnyert Holnap városa díjat, elismerve Paks innovatív és környezetbarát beruházásait, így például az elektromos közösségi közlekedés kialakítását, a kerékpárutak kiépítését, a faültetéseket, a megújuló energia egyre nagyobb aránya a helyi intézmények energiaellátásában, a zöldfelületeik növelését, az intelligens játszóterek kialakítását, valamint a Duna-part egy részének felújítását. 

– Itt említhetjük azt az 1,4 milliárd forint értékű beruházást is, mellyel elvégezzük óvodáink teljes körű energetikai célú felújítását – összegzett a polgármester, majd így folytatta: hisszük, hogy a jövőnket elődeink munkája, áldozata, a város iránti elköteleződése által kaptuk. – Mindez arra kötelez bennünket, hogy egy fenntartható, környezetbarát várost és városi környezetet hagyjunk gyermekeinkre. Bízom benne, hogy a következő években is Önökkel együtt tehetünk azért, hogy Paks már ma a holnap városa legyen – húzta alá.

Szabó Péter a köszöntőjét követően átadta a Paks Város Környezetéért kitüntetést, amelyet ebben az esztendőben Seregély Erzsébet, a DC Dunakom Zrt. közterület fenntartási részlegének vezetője vehetett át – írta meg a TelePaks. A méltatásban elhangzott, hogy Seregély Erzsébet a Kecskeméti Főiskola kertészeti szakán, kertészmérnök végzettséget szerzett, majd éveken keresztül virágkötőként tevékenykedett. Az önkormányzat tulajdonában álló DC Dunakom Zrt.-hez 2019. június 1-jével nyert felvételt, ahol közterület fenntartási részlegvezető lett, jelenleg közel 70 fő tartozik az irányítása alá. Ő és munkatársai gondoskodnak Paks területén belül a zöldfelületek és a szilárd burkolatú felületek tisztításáról, a növényültetési és növényápolási munkálatok elvégzéséről, a parkok és egyéb zöldfelületek rendben tartásáról. 

Seregély Erzsébet a hivatallal együtt dolgozva oroszlánrészt vállalt abból a szakmai munkából, amelynek eredményeképp tavaly Paks városa első helyezést ért el a harmincezer fő alatti városok kategóriájában a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben. Elhangzott: ez a díj nem csak a tavalyi évet dicséri, ez a díj hosszú és kitartó út eredménye, mely kapcsán a város évről évre fejlődött és szépült, ezt koronázta meg az elismerés. Az ünnepségen a DC Dunakom Zrt. két munkatársa, Szakács Szilveszter és Bencze Sándor oklevelet és pénzjutalmat vehettek át hosszú évek óta tartó munkájuk elismeréseként. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában