Erős csapattal várja az önkormányzati választásokat a Fidesz-KDNP

Berlinger Attila polgármesterjelölt mellett öt női és öt férfi képviselőjelölttel vág neki a Fidesz-KDNP Szekszárdon a június 9-i önkormányzati választásnak.

Rónai Gábor

Erős csapattal várja a júniusi önkormányzati választásokat a Fidesz-KDNP a tolnai vármegyeszékhelyen. Ezt hangsúlyozta érdeklődésünkre Horváth István. A térség fideszes országgyűlési képviselője a polgári oldal polgármesterjelöltje, Berlinger Attila kapcsán azt mondta, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető-igazgatója megbízható, hiteles, felkészült személy, aki alázattal kívánja szolgálni Szekszárdot, együttműködést, párbeszédet ajánlva mindenkinek, aki a szekszárdi emberekért szeretne dolgozni!

Berlinger Attila polgármesterjelölt mellett öt női és öt férfi képviselőjelölttel vág neki a Fidesz-KDNP az  önkormányzati választásnak Szekszárdon.  

Hatan először méretik meg magukat

Berlinger Attila a közösségi oldalon mutatta be a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeit, akik közül négyen jelenleg is tagjai a szekszárdi közgyűlésnek, hatan viszont először méretik meg magukat az önkormányzati választáson. 

Az 1. választókerületben a jelenleg is képviselőként dolgozó Gréczy-Félegyházi Gyöngyvért indítják újra a kormánypártok. „Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér örömmel fogadta a felkérést, hogy a következő években immáron tapasztalt képviselőként tovább szolgálja lakókörzetének polgárait. Emberszeretetével, nyílt és őszinte természetével, szociális érzékenységével, valamint szakmai tudásával kiváló tagja csapatunknak” – írja Berlinger Attila. 

A 2. választókerületben Koller Tamás a jelölt. „Koller Tamás Kolping Katolikus Szakképző Iskola igazgatója városszerte ismert és elismert szakember, aki két évtizede egyben a katolikus közösség kántora is. Őszinte hitvallásával, kiváló szakmai tudásával nagyban segíthet a választókerületének és Szekszárd közösségi életének újjáépítésében” – fogalmaz a polgármesterjelölt.

A 3. választókerületben Böröcz Máté számít a körzetben élők szavazataira. „Elkötelezett lokálpatrióta, közösségi ember, civil városépítő, aki már számos jó ügyet karolt fel egyesületével, hogy Szekszárd terei zöldebbek, közösségi helyszínei emberibbek, lakói pedig boldogabbak legyenek. Sokan a Mathias Corvinus Collegium képviselet-vezetőjeként ismerik; a fiatal korosztály és a családok a népszerű ifjúsági tehetséggondozás révén, a nagyközönség – beleértve az idősebbeket – a szellemi műhelyben folyó szakmai előadások miatt” – írja Berlinger Attila. 

A 4. választókerületben, Szollár Zoltán személyében szintén egy tapasztalt képviselővel folytatná a Fidesz-KDNP. „Igazi lokálpatrióta, aki faiparos múlttal, borászként, s immáron tapasztalt képviselőként, a Fősőváros összetartó közösségeinek vezetőjeként, nagy munkabírással és elhivatott módon képviseli választókerülete lakóinak érdekeit. Számos jó ügyet karolt fel a múltban. Nagyon büszke rá, hogy az Év Fája versenyen 2023-ban a Szekszárdi Remete Berkenye az első helyen tudott végezni. Választókerületének lakói bármikor fordulhatnak hozzá, kéréseiket mindig rendkívüli empátiával és szociális érzékenységgel kezeli” – olvasható a polgármesterjelölt ajánlásában.

Az 5. választókerületben a Szabó Noémi a jelölt, akit elsősorban kosárlabdás kötödése miatt ismernek. Az NB I-es Tarr KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatója kapcsán Berlinger Attila így fogalmaz: „ Több évtizedes kiváló sportvezetői és pedagógusi szakmai munkája, sportdiplomáciai jártassága, komoly vezetői tapasztalata nagy hasznára lesz városépítő csapatunknak”. 

A 6. választókerületben dr. Bali Ildikó szeretné képviselni a körzetében élőket. „Főorvos asszony négy évtizede vezeti a szekszárdi Balassa János Kórház fertőző osztályát, kiváló és elhivatott szakmai tudását, valamint a betegek iránt érzett empátiáját mindenki ismeri és elismeri Szekszárdon” – fogalmaz a közösségi oldalon Berlinger Attila.

A 7. választókerületben Janó Attiláné a jelölt. „A négygyermekes édesanyát katolikus hitoktatói munkássága – amelyet a város öt iskolájában lát el – kedves személyisége miatt egész Szekszárdon ismerik és szeretik. A béke iránti vágya vezérli a mindennapokban. Kórházlelkészségi, beteglátogatói feladata mellett egészségtanár és önkéntes tartalékos katona, a közösségért végzett munkáját több kitüntetéssel ismerték már el” – írja bemutatásában a polgármesterjelölt.

A 8. választókerületben Dr. Fusz György egyetemi tanár, Ferenczy-díjas keramikus és szobrászművész, a PTE KPVK korábbi dékánja és -helyettese számít a szavazatokra, akinek számos köztéri szobor dicséri kiemelkedő művészi munkáját. „Szekszárd város közéletének kiemelkedő alakja, lokálpatrióta személyisége, igazi tüke szekszárdi gondolkodásmódja és polgári értékrendje közismert, több évtizedes vezetői tapasztalata erősíteni tudja kiváló csapatunk munkáját” – olvasható Berlinger Attila oldalán.

A 9. választókerületben a már jelenleg is képviselőként dolgozó Móra Viktóra jelöltségét támogatták a kormánypártok. „Elkötelezett, tapasztalt képviselő, körzete minden szegletét, utcáját, épületét jól ismeri, mindig empátiával fordul választókerülete lakóihoz, akik mindenben számíthatnak rá. Az önkormányzat Pénzügyi Bizottságának alelnöke, az Oktatás- Sport és Ifjúsági Bizottság tagja, nyelvtudása – németül, angolul és franciául is beszél – sokat segíthet Szekszárd testvérvárosi kapcsolatainak újjáélesztésében” – írja a polgármesterjelölt.

A 10. választókerületben induló Máté Péter két évtizede dolgozik már Szekszárdért. „Tapasztalt képviselő, aki 2006 óta vesz részt a város közügyeinek irányításában. A Fidesz frakció vezetője, az önkormányzat Pénzügyi Bizottságának elnöke, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság tagja. Választókerületében számos járda, gyalogátkelő, autóbuszváró újult meg ebben a választási ciklusban, s a kisgyermekes családok nagy örömére vadonatúj óvodát is átadtak. A választókerületében élők bármikor fordulhatnak hozzá problémájukkal, ha a város fejlődéséről van szó, minden esetben a konstruktív együttműködés, a közös gondolkodás és a megfontolt párbeszéd híve” – írja Berlinger Attila. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában