Döntött Lázár János

2024.04.30. 16:00

Kiderült: ez lesz a Paks-Kalocsa híd neve

Tavaly októberben kezdeményezte egy civil szervezet, hogy a Paks és Kalocsa között épülő Duna-hidat Tomori Pál egykori kalocsai érsekről nevezzék el. A kérelmet most jóváhagyta Lázár János építési és közlekedésügyi miniszter.

Bencze Péter

Már megvan az új paksi Duna híd neve. fotó: MW Archívum

A vg.hu a kalohírekre hivatkozva azt írja, a fiatal helyi építészmérnökök által alapított Kalocsai Építészeti, Értékvédelmi, Urbanisztikai Társaság (K.arc) Lázár János építési és közlekedési miniszternél még tavaly októberben kezdeményezte, hogy a város és a térség fejlődését nagyban befolyásoló Kalocsa–Paks Duna-hidat Tomori Pál egykori kalocsai érsekről nevezzék el. A kezdeményezés pedig nyitott fülekre talált a miniszternél, így az átkelő Tomori Pál nevét fogja viselni.

A hír hallatán megkeresték a kalocsai származású Horváth Bálint építészmérnököt, a K.arc alapítóját.

Múlt év szeptemberben indítottuk el online kampányunkat, melynek célja az volt, hogy a hamarosan átadásra kerülő új Duna-híd Kalocsa és Paks között a Tomori Pál híd nevet viselje. Igyekeztünk a kalocsai közönség megszólítása mellett a városban közismert, köztiszteletnek örvendő személyiségeket közvetlenül is megszólítani. Megkeresésünkre elsőként dr. Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektor emeritája válaszolt, aki azt írta: Főiskolánk már húsz éve (jelenleg is) Tomori Pál nevét viseli

– közölte a kezdeményezés egyik elindítója, hozzátéve, hogy a névválasztást a kalocsai közönség a karckalocsa.hu online felületükön több mint kétezer lájkkal támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában