Azokról a hősökről emlékeztek meg, akik életüket adták hazájukért

Minden év május utolsó vasárnapján Magyarország egy különleges napot szentel azoknak a hősöknek, akik életüket áldozták a hazáért.

Farkas Eszter

A rendezvényen Gyurkovics János, a város alpolgármestere mondott beszédet.

Fotó: Mártonfai Dénes

Szekszárdon az I. Világháborús emlékműnél tartottak megemlékezést a Magyar Hősök Emléknapja alkalmából, és nemcsak a katonai hősök előtt tisztelegtek, hanem mindazok előtt, akik a magyar szabadságért és függetlenségért küzdöttek és haltak meg.

A rendezvényen Gyurkovics János, a város alpolgármestere beszédében kiemelte: ez az emléknap különösen fontos, mert emlékeztet minket a háború borzalmaira és az emberi áldozatokra, amelyeket a konfliktusok követelnek. A háború mindenkor hatalmas veszteségekkel jár, és csak áldozatokat hoz.

A történelem során rengeteg magyar katona és civil vesztette életét a harcokban, és mindannyiuk emléke előtt tisztelgünk ezen a napon. Az áldozatok emléke arra figyelmeztet minket, hogy milyen drága ára van a szabadságnak és a békének. 

Az idei Magyar Hősök Emléknapján különösen fontos hangsúlyozni, hogy a béke az egyetlen járható út. A háború soha nem lehet a megoldás, mert csak újabb és újabb szenvedést hoz. A béke és a stabilitás megteremtése és fenntartása mindannyiunk közös felelőssége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában