A béke fenntartása a tétje a júniusi voksolásnak

Országjáró Fórumot tartott Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Dr. Latorcai Csaba, Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese valamint dr. Ballester-Bólya Boglárka, a Fidesz-KDNP EP listájának jelöltje kedden Nagykónyiban.

Farkas Eszter

A rendezvényt Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár nyitotta meg, aki elmondta, az önkormányzati választásokat azért kellett előre hozni, hogy minél többen vegyenek részt az Európai Parlamenti választásokon, mivel sajnos sok állampolgár nem élt ezzel a lehetőségével a korábbi voksolások alkalmával. Június 9. pedig egész egyszerűen felfogható a 2026-os országgyűlési választások előfutárának is.

A tét: háború, vagy béke. Potápi Árpád János.
A tét: háború, vagy béke. Potápi Árpád János. Fotó: Makovics Kornél

Aktualitások kerültek a fókuszba

Az államtitkár beszélgetőpartnerei az országjáró fórum programsorozaton dr. Latorcai Csaba Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese valamint dr. Ballester-Bólya Boglárka, a Fidesz-KDNP EP listajelöltje voltak. Érdekes előadás és beszélgetés zajlott a mindenkit foglalkoztató aktualitásokról, a háború eszkalációjának veszélyéről, valamint a közelgő választásokról.

A tét a háború vagy béke kérdése

Dr. Latorcai Csaba kiemelte, a rendszerváltás óta talán még nem volt olyan súlya választásnak, mint az elkövetkező júniusinak, hiszen a tét maga a háború vagy béke kérdése. Előadásában hangsúlyozta, hogy nekünk, állampolgároknak most kiemelten fontos összetartanunk, hiszen családjaink, gyermekeink jövője múlik azon, hová tesszük majd az X-eket. A közigazgatási államtitkár beszédében azt is nyomatékosította, hogy országunk gazdasági helyzetét meg kell óvnunk a háborútól, illetve hangsúlyozta, céljuk a gazdaság fejlesztése, amiről egyébként a délelőtt folyamán egyeztetett a gazdaságfejlesztési zónákért felelős kormánybiztosokkal.

„A minden eddiginél szorosabb együttműködés célja, hogy a helyi elképzelések és adottságok figyelembevételével fejlesszük térségeinket. Továbbra is azért dolgozunk, hogy régióink nemzetközi összehasonlításban is versenyképes gazdasági egységként fejlődhessenek” – írta Facebook oldalán az államtitkár.

Dr. Ballester-Bólya Boglárka kérdésünkre elmondta, hogy első alkalommal vett részt országjáró fórumon, de nagy örömére szolgál, hogy közvetlenül is találkozhat a választó polgárokkal, és személyesen értekezhet arról, hogyan és miként tudná még inkább a magyar emberek érdekeit szolgálni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában