Időben gondoskodtak a nyári szúnyoggyérítésről

Ülés tartottak szerdán délelőtt a szekszárdi közgyűlés Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának (GVB) tagjai, akik ezúttal arról is döntöttek, melyik céget bízzák meg a szúnyogok gyérítésével. A szerződés értelmében szükség esetén a nyertes szolgáltatónak Szekszárdon akár nyolc alkalommal is irtani kell a szezonban.

Bencze Péter

Időben gondoskodtak a szúnyogirtás megrendeléséről Szekszárdon (Illusztráció: MW)

Még márciusban írtuk meg,  hogy a GVB közbeszerzési eljárást írt ki a szúnyogok gyérítésére. Ennek értelmében a nyertes szolgáltató a szezonban legfeljebb nyolc alkalommal gondoskodik Szekszárd mintegy 1000 hektárnyi közterületén a bosszantó rovarok ritkításáról. A kiírás tartalmazza azt is, hogy a szolgáltatónak legalább 5 nappal a gyérítés előtt tájékoztatnia kell a polgármesteri hivatal szakembereit a várható munkáról. Erre azért van szükség, hogy legyen idő kiértesíteni a lakosságot és a méhészeket. A bizottság tagjai most a legolcsóbb ajánlatot tevő céget választották ki, aki hektáronként 2731 forintért végzi majd a munkát.

A bizottság tagjai most arról is döntöttek, meghívásos közbeszerzési eljárást írnak ki arra a munkára, aminek során a város útjainak burkolati jelei újulnak majd meg. A meghívottak között helyi vállalkozás is van – tudtuk meg Máté Pétertől.

A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje azt is elmondta, tárgyaltak több olyan zárt napirendi pontot is, amik helyiek kéréseivel foglalkoztak. Ezeknek a kérelmezők igényeinek megfelelően helyt adtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában