Oktatás

2024.05.23. 07:30

Ingyenes laptopok: a bakás diákok is átvették az eszközöket

Újabb iskolában vehettek át ingyenesen használható laptopokat és hordozó táskákat a diákok. Ezúttal a szekszárdi Baka István Általános Iskolában osztottak ki az ötödikesek és hatodikosok között 107 darab eszközt. A Szekszárdi Tankerület iskoláiban kiosztott ingyenes laptopok száma közelít az 1700-hoz.

Bencze Péter

Laptopot és hordozó táskát is kaptak a diákok. Az ingyenes laptopok a diákok tanulását segítik (A szerző fotója)

Hosszú sorokban várakoztak a szülők szerdán délután a szekszárdi iskolában. Mindannyian azért érkeztek, hogy átvegyék a korábban megigényelt laptopokat. A kormányprogramnak köszönhetően mintegy 450 ezer gépet osztanak ki az általános iskolák felső tagozatosai között. Az ingyenes laptopok sokat segítenek a gyerekeknek, hiszen azokat haza is vihetik, így könnyebben és hatékonyabb tudnak készülni a tanórákra és a lehetőség nagy segítség nekik a házi feladatok megoldásakor is.

Pál Tibor, a Baka István Általános Iskola igazgatója azt mondta, most 107 ötödikes és hatodikos tanulójuk igényelte a gépeket, akik a következő tanévtől már tanórai keretek között is használják majd azokat. Az ehhez szükséges tanrend összeállítása már folyamatban van.

Néhány napja írtuk meg, hogy a szekszárdi Garay János Általános Iskolába, valamint a tolnai Wosinszky Mór Általános Iskolába is megérkeztek a gépek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában