Tolnán is kaptak ingyenes laptopokat a diákok

Mintegy 70 diák vehetett át ingyenesen, otthoni tanuláshoz is használható laptopot a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskolában – közölte Berta Zoltán, a település alpolgármestere, a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltje.

Bencze Péter

Berta Zoltán azt írta: „Az 5., 6. és 9. évfolyamon tanuló diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek országosan 193.702 darab notebook érkezik még a nyári szünet előtt. A projekt keretében a tolnai Wosinsky Mór Általános tanulói 70 db notebookot vehetnek át személyes használatra. A korszerű tudáshoz, annak átadásához korszerű eszközök kellenek, ennek feltételeit teremtette meg a kormány azzal, hogy a pedagógusok és a diákok számára notebookot biztosít.“

Fotó: Facebook/Berta Zoltán

Amint arról korábban beszámoltunk, Szekszárdon múlt héten kezdődött meg az eszközök kiosztása.

A Szekszárdi Tankerület közel 1700 gépet oszt ki

A Szekszárdi Tankerület mintegy 31 iskolája kap a következő napokban laptopokat teljesen ingyenesen. Összesen 1333 diák adta le igényét, ők mindannyian hozzájutnak a korszerű eszközökhöz, valamint további 333 iskolai notebookot osztanak ki. Így az országnak csak ezen a részén, mintegy 1666 nagy értékű, tanulást segítő eszköz kerül az általános iskolásokhoz. 

A köznevelési intézményekben tanuló gyerekek, vagy szüleik tavaly december 15-ig volt regisztrálhattak a programba. Ezúttal az  5., 6. és 9. évfolyamos diákok jutnak eszközökhöz, korábban pedig a 7. osztályosok már megkapták. Így több mint 200 milliárd forintból 2581 köznevelési intézményt érint a program.

A gépek csak tanulásra és korlátozott módon szórakozásra használhatóak. A telepítésükkor nagy gondot fordítottak a szakemberek arra, hogy erőszakos és pornográf tartalmak ne legyen elérhetőek róluk. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában