Az életfa 64 levele a 64 történelmi vármegyét jelképezi

Ünnepélyes keretek között adták át a Nemzeti Összetartozás Parkját Paszabon. Az eseményen hangsúlyozták a külhoni magyarságra való odafigyelés és a nemzeti összetartozás erősítésének fontosságát.

Farkas Eszter

A Nemzeti Összetartozás Parkját május 30-án, csütörtökön Paszabon adták át – írta közösségi oldalán Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár. 

Ünnepélyes keretek között adták át a Nemzeti Összetartozás Parkját Paszabon.
Ünnepélyes keretek között adták át a Nemzeti Összetartozás Parkját Paszabon.
Forrás:  Facebook

Az eseményen részt vett Tajthy Péter, a település polgármestere, aki meghívta a helyi közösséget és a térség lakóit a különleges alkalomra. Az új park a Vidékfejlesztési Program és az önkormányzati támogatás révén valósult meg:

„Átadtuk a Nemzeti összetartozás parkját Paszabon. Tajthy Péter, Paszab polgármesterének meghívására Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében kezdtem a mai napot, ahol átadtuk a Vidékfejlesztési Program keretében elnyert támogatásból és önkormányzati támogatásból megvalósult Nemzeti összetartozás parkját. A park területén életfát helyeztek el, amelyen a 64 levél a 64 történelmi vármegyéjét jelképezi. Az életfa előtt elhelyezett emlékmű a trianoni békeszerződés következtében szétszabdalt magyarság nemzeti összetartozásának és lelki értelemben vett egységének állít emléket.
Jó látni azt, hogy a paszabiak és a környéken élők számára fontos a külhoni magyarságra való odafigyelés és a nemzeti összetartozás erősítése. Megtisztelő, hogy meghívtak a park ünnepélyes átadására és részese lehettem a mai felemelő ünnepségnek! Gratulálok az eddigi eredményekhez és szívből kívánok további sok sikert Polgármester úr munkájához!”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában