közművelődés

2018.02.05. 16:20

Új vezető dolgozik a megújuló épületben

Wessely Gábor

Felújítják a bátaszéki művelődési házat, két ütemben. Az első ütem várhatóan február végére fejeződik be – melynek során főként vezeték- és burkolatcseréket végeznek –, a második ütemet a nyárra halasztják; akkor kisebb belső átalakítások következnek, és közösségi tereket hoznak létre. A részletekről az intézmény új vezetője, a 39 éves Csötönyi László számolt be, aki Szekszárdon él, de Bátaszéken járt középiskolába.

Elmondta, hogy a Bátaszékért Marketing Nkft.-hez tartozik a művelődési ház, a tájház és a turisztikai információs pont. A társaság ügyvezető igazgatójaként felelős a mintegy 6300 lakosú kisvárosban a közéleti és kulturális rendezvények lebonyolításáért, a településmarketingért, a sajtókapcsolatokért és egyebek mellett a helyi újság, a Cikádor kiadásáért. E feladatok ellátásában három munkatárs és három kulturális közfoglalkoztatott segíti.

Csötönyi László pályáját tanárként kezdte. Sokan ismerik regionális rádiós műsorvezetőként, szekszárdi nagyrendezvények műsorközlőjeként és kegyeleti szónokként is. Bátaszéken a helyi értékek, a már megszokott programok megtartása mellett újdonságokkal is szeretne előállni. Tervezi a Deu­tsche Bühne Ungarn előadásainak bemutatását és komolyzenei programok szervezését. A helyi közönség elé, mint műsorközlő, február 22-én áll majd először, amikor egy télűző rendezvényen Sebestyén István székely mesemondó lép fel. Szerepel az elképzelései között a Bátaszéki ismerős című kávéházi sorozat elindítása is, melyben helyi, ismert polgárokat ismerhetnek meg még közelebbről az érdeklődők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában