szabadság, hazaszeretet és hősiesség

2018.03.13. 10:30

Végül mindenki nyert a kölesdi vetélkedőn

Szeri Árpád, fotó: Bartók Julianna

II. Rákóczi Ferenc szabadságharcát és a 310 éve lezajlott kölesdi csatát idézte az a vetélkedő, melynek a múlt hét végén a helyi kismegyeháza adott otthont. A Kölesdi Béri Balogh Ádám Általános Iskola, a Szekszárdi Baka István Általános Iskola, a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Szedresi Bezerédj István Általános Iskola csapatai mérték össze tudásukat. Miután minimális különbségekkel születtek kiváló eredmények, gyakorlatilag mindannyian a nyertesek közé kerültek – állapította meg a dr. Kiszler Gyuláné, dr. Gesztesi Enikő és Balogh Attila alkotta zsűri. A versenyzők értékes ajándékokban részesültek. Külön érdekességként az egyik paksi diák átvehetett egy katonai sátrat a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Szekszárdi Csoportja ajándékaként, a Szekszárd Alsóvárosi Egyesület és a Csatári Kör pedig négy szép, korhű zászlót készíttetett a versenyben szereplő iskoláknak. 

Száztizenhat rajz és huszonöt dolgozat született a rendezők, a helyi önkormányzat, a Kölesdi Általános Iskola és Művelődési Központ, a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület, a Szekszárd Alsóvárosi Rk. Közhasznú Egyesület és Bognár Cecil művelődésszervező, a Magyar Kultúra Lovagja előzetes felhívására. Az alkotások témája a szabadság, a hazaszeretet, a hősiesség volt. A résztvevők megkoszorúzták a helyi Béri Balogh Ádám emlékművet is. A program fővédnöke, Horváth István országgyűlési képviselő, államtitkár egy buszos kirándulást ajánlott fel a versenyzőknek, felkészítőknek, amely során olyan helyszíneket kereshetnek fel a megyében, amelyek ezt a történelmi kort élménygazdagon láttatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában