KÓTA-díj

2019.01.24. 10:30

Díjjal ismerték el a munkáját

Varga Szilvia

Fotó: Beküldött kép

Kórus­énekes/kórustitkár kategóriában vehette át a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége elismerését Kőszegi György, a Dombóvári Kapos Kórus tagja január 20-án a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében.

Az elismerést a különböző kórusokban eltöltött ötven év hűséges művészi tevékenysége és az elmúlt harminc évben a Kapos Kórus

Kőszegi György KÓTA-díjat vehetett át Fotó: Beküldött kép

– Összetett és sokrétű a megbízatásom, de nem panaszkodom, szeretem ezt a feladatot; szervezem a koncerteket, külföldi és belföldi utakat, építem a kapcsolatokat a támogatókkal és elősegítem a karnagy és a tagok között a hatékony munkát – nyilatkozta egy korábbi beszélgetés alkalmával Kőszegi György.

A KÓTA-díjat – amelyet a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet legkiválóbb képviselői nyerhetnek el minden esztendőben – tizenkét kategóriában szavazza meg az elnökség a Művészeti Bizottság, a Tanácsadó Testület és a szakbizottságok felterjesztései alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában