hangverseny

2019.02.13. 12:30

Farsangi fellépésen zenéltek Kajszáék

A fellépők mindannyian családtagok: unokák, unokatestvérek, apák és fiúk.

Mauthner Ilona

Fotó: Ócsai Krisztina

Nagy sikerű hangversenyt adott szombaton a kora esti órákban a művelődési házban a Kajsza Kvartett. Bátaszéken első alkalommal rendeztek farsangi hangversenyt, és bár a Kajsza Kvartett már többször is fellépett itt – utoljára advent idején – a most összeállított zeneszámokat eddig még nem hallották tőlük a város lakói. Kajsza Béla, az együttes vezetője elmondta: saját átiratban, feldolgozásban hallgathatták meg az érdeklődők az Ének az esőben és a Love story filmzenéit, egy Morricone egyveleget, illetve spirituálékat, valamint Mozart és Bach egy-egy zeneművét.

A hangversenynek hatalmas sikere volt. A fellépők gyakorlatilag mind családtagok, a 11 éves Kajsza Etelka oboán, a 9 éves Kajsza Barna tenorkürtön játszott, mindketten Kajsza Béla unokái. Fia, Kajsza Pál – civilben zenetanár – harsonán, Földesi Gyula (unokatestvér) trombitán, Kajsza Péter kürtön és harsonán játszottak. A tagok között van patkolókovács és irodai dolgozó is.

Az zenekar tagjai kiváló zenészek, mindig szívesen lépnek fel ott, ahová hívják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában