külföldi fellépés

2019.07.24. 13:00

Vastapssal jutalmazta őket a közönség

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

A dombóvári Kapos Kórus ötödik alkalommal utazott Erdélybe nemrég. Segesváron már régi ismerősként fogadták az énekeseket.

A vár és környékének megtekintése után a közelben lévő Fehéregyházán hajtottak fejet és helyeztek el koszorút a költőóriás, Petőfi Sándor szobra előtt. Aznap este a Gaudeámusz Ház dísztermében léptek fel.

További útjuk során megtekintették Korondot és a Parajdi sóbányát. Gyergyószentmiklóson az Örmény Katolikus Templomban a Szent Miklós Kamaraegyüttessel közösen adtak hangversenyt. Az ódon falak között csendültek fel a Kapos Kórus előadásában Karai József, Tillai Aurél, Kodály Zoltán, Daróczi Bárdos Tamás, Kocsár Miklós kórusművei, melyeket Markovics Gábor karnagy vezényelt és Cseke István kísért zongorán. A szépszámú közönség vastapssal jutalmazta a közös produkciót.

A koncert után baráti beszélgetéssel zárult az est, és úgy vált el egymástól a két énekegyüttes, hogy a jövőben Dombóváron folytatják a közös éneklést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában