előadás

2020.01.24. 10:30

Zenés versekkel léptek fel Simontornyán

Foray Nándor

zene, előadás, vers, ének, koncert

Forrás: Shutterstock

Ünnepi műsornak adott helyt a simontornyai Temi Fried Művelődési Ház a magyar kultúra napján. A zenés összeállítás címe A magyar irodalom gyöngyszemei volt január 22-én. Ünnepi beszédet mondott Lacza Attila, a Temi Fried Művelődési Ház igazgatója. Arról beszélt, hogy miért van szükség a kultúrára, a hagyományok megőrzésére. Legfontosabbnak tartja a nyelvet. Az emberek hajlamosak a tömegkultúra felé fordulni, amely azonban árt a nyelvnek. A kultúra önazonosság-tudatunk megtartója.

A Tamásihoz, illetőleg Kis­székelyhez kötődő zenekar, Erdős Orsolya, Kántor István és barátaik megzenésített versekkel léptek fel. Ők Petőfi Sándor-, Kosztolányi Dezső- és József Attila-költemények mellett saját szerzeményeket is bemutattak.

Ilyen rendezvényen általában hatvan-hetven fős közönséggel számolnak a simontornyai szervezők. Tavaly a Vasutas Zeneiskola színitanodája adott nagyobb volumenű előadást a magyar kultúra napján, ekkor kétszázötven látogató is lehetett, emlékezett vissza Lacza Attila, a művelődési ház igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában