mesejáték

2020.02.18. 19:05

Újfent álruhát húzott Mátyás

Foray Nándor

20200218_Szekszárd_Nektár szinház előadásában : Mátyás király mézbora_Fotó: Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Mátyás király mézbora című mesejátékot láthattak a gyerekek a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban ma délután, a Nektár Színház jóvoltából. A bohókás előadás énekekkel és háromdimenziós vetítésekkel is hatott a közönség érzékeire.

I. Mátyás magyar király udvarában járunk, ahol elvileg örömteljes volna a hangulat, egy katonai győzelmen vagyunk túl ugyanis. Az ünneplés azonban nem felhőtlen: éppen Mátyás kedvencének, a mézbornak van hűlt helye. A máskülönben igazságos uralkodó éktelen haragra gerjed ettől a hiányosságtól. Ki járatja vele a bolondját (már a hivatásos udvari bolondon, Markalon kívül)?

Az a legkevésbé sem lep meg bennünket, hogy az ügyért álruhát ölt, de most talán a szokásosnál is elszántabb. Személyes érintettségéből adódóan minden követ megmozgat a nyomozás sikeréért, Columbóba oltott Sherlock Holmesként ered az elveszett mézbor nyomába, a derűlátó Markal kíséretében.

Mátyás ezúttal többször is ruhát vált, a Mindent Tudó Öregasszony viszont attól mindent tudó, hogy őt nem téveszti meg a régi trükk.

Borítókép: Markal kíséretében indul nyomozni Mátyás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában