Videón mesél tovább a könyvtár

Foray Nándor

A YouTube videómegosztó csatornán folytatta a papírszínházas mesélést a szekszárdi Gyermekkönyvtár április 13-án, Kovácsné Szabó Lívia előadásában. A könyvtáros Yannick Lefrançois A Tavaszi Nyúl című történetét mutatja be a felvételen a gyerekeknek.

– Hogyha kimozdulnál végre, és szeretnél egy izgalmas csodavilágba csöppenni, tarts velünk, nyissuk ki együtt a varázsdobozt! – ajánlja a videó szövege. Majd megkezdődik a papírszínház.

A bemutatott mese annak története, hogy az egyszínű, egyhangú télből miképp varázsol tarka, pompás tavaszt a természet. Nemcsak a ragyogó és illatos virágok bukkannak elő végre, hanem a fagyok elől fedezékbe vonult állatok ideje is elérkezett.

Persze némi fejtörést okoz, hogy ki milyen színű legyen. A környezetét lelkiismeretesen festegető Tavaszi Nyúlra nyomást gyakorol a többi élőlény. Nyúlnak meg kell őriznie józan eszét, nehogy valami képtelenségre vegyék rá kelekótya társai.

A videó a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár megbízásából készült, a „Maradj otthon!” kampányhoz csatlakozva. Az érdeklődők számára elérhető a könyvtár Face­book-oldalán keresztül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában