kiállítás

2020.07.11. 10:00

Grafikussal nyitott a Tamási Galéria

Brunner Mónika

Július huszonhatodikáig látogatható a Tamási Galériában Kováts Ferenc grafikusművész „Kollázsok” című kiállítása, amely elsőként került a közönség elé a galéria nyitása után. A tárlat a művész kollázs technikával készült alkotásait mutatja be. A kiállítást Benke Zita festőművész nyitotta meg, Hegedüs Gyula pedig virtuóz zongorajátékával színesítette a rendezvényt. A kiállító művész így fogalmazta meg művészi hitvallását: „Örülni tudok a szépnek, mégsem az idill keresése a célom. Sokkal inkább az, hogy az emberről beszéljek. Nem filozofikus kínnal, hanem filozofikus mélységgel. Elsősorban a szűkebb környezet, a bennünket körülvevő tárgyak, a régen leírt és fennmaradt írások ragadnak meg. Célom az ezek mögött álló, rejtőzködő, vagy csak éppen sejthető ember megidézése. Kiállított képeimmel is „lenyomatot” szeretnék hagyni …”

Kováts Ferenc a stART Alkotócsoport egyik alapító tagja, az encsi és az iregszemcsei képzőművészeti alkotótáborok grafikai szekciójának vezetője, a rézkarctechnika oktatója címertervezőként is ismert, több száz hazai és határon túli település címerét készítette el.

A Tamási Galéria, megnyitása után, az állandó tárlat mellett folytatja havi rendszerességgel változó időszaki kiállításait is. Minderről az infotamási számolt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában