Trianoni Emlékbizottság

2020.08.06. 15:30

Trianonról láttak darabot Veszprémben

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

A hét elején a Dombóvári Trianoni Emlékbizottság szervezésében egy negyvenfős csapat látogatott Veszprémbe, hogy a Petőfi Színház művészeinek előadásában megtekintsék a Békediktátum – Trianon 100 című darabot. A színművet Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas érdemes művész rendezte, melyben magyar irodalmi művek hangzanak el, illetve Máté Péter Ez itt az én hazám és az Ismerős Arcok Nélküled című ismert, szívhez szóló dala is megszólal.

A színdarab egy állomáson játszódik különböző korú és társadalmi osztályhoz tartozó szereplőkkel, amelyben a színészek arcán végig ott ül a keserűség, a fájdalom és minden egyes alkalommal, amikor elhalad egy vonat, felcsillan a remény. A felidézett száz évvel ezelőtti események, a lírai művek és a tényszerű adatok mély érzelmeket ébresztettek a dombóvári nézőkben is.

Az emlékbizottság tagjai közül többen is megtekintették a darabot és bíznak abban, hogy a közeljövőben Dombóváron is láthatja a közönség a Versailles-i békeszerződés százéves évforduló alakalmából elkészült művet.

Borítóképünkön a kirándulók csoportja

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában