Több mint száz szavaló

2023.04.17. 21:00

Nemcsak a jó tanuló versszerető

A magyar költészet napjához kapcsolódó programok zajlottak Tolnán a múlt héten. Dobainé Pintér Mária iskolai könyvtáros közreadta a „Hozz egy verset magaddal!” felhívást. Csütörtökön a Wosinsky iskola, pénteken a Széchenyi iskola könyvtárába érkeztek a felolvasásra vállalkozó gyerekek. Meglepően nagy volt az érdeklődés, magas volt a részvételi arány, összesen 130-an szavaltak. 

W. G.

Beküldött kép.

A szervező már negyedik alkalommal bonyolította le ezt a rendezvényt. Mint elmondta: a legkedvesebb versek listája egyre bővül. Az idén, Petőfi Sándor és József Attila költeményei mellett Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor, Devecsery László, Nagy László és Csukás István művei voltak a legnépszerűbbek. Az is megfigyelhető – hangsúlyozta –, hogy nemcsak a jó tanulók versszeretők. Szívesen mentek a könyvtári programra olyanok is, akik egyébként nem a legjobb képességűek, illetve nagyobb közönség előtt, színpadon nem szívesen szerepelnének. A kis siker is becsülendő, ami gyakran magában hordozza a későbbi nagy siker lehetőségét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában