Néptánc

2023.06.28. 15:30

Megkezdődött a német nemzetiségi tánctábor Bátaszéken

A Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoport idén is megrendezi hagyományos tánctáborát a helyi művelődési házban.

Mauthner Ilona

Skordayné Varga Gabriella mutatja a tánclépéseket a fiataloknak (Fotó: BátaszékMost/Facebook)

Az ifjúsági csoport tagjai már hétfőtől birtokolják a táncparkettet, hogy új darabokat tanuljanak, ezúttal a Donau polkát és egy Glöckner János remeket, a Reinlandlert, számolt be az eseményről a BátaszékMost hírportál. A héten a fiatalok izgalmas kihívások elé néznek, hiszen saját kútfőből készítenek koreográfiát a bátaszéki népdalok zenei aláfestésére. Ez egy kiváló lehetőség számukra, hogy kifejezzék kreativitásukat a táncban. 

A tábor nem kizárólag a mozgásra összpontosít, új dalokkal is megismerteti a csoport tagjait. Így a résztvevők bővítik a német néptáncokhoz kapcsolódó zenei repertoárjukat is. A tábor péntek délután ünnepélyes műsorral zárul, melyre mindenkit szeretettel várnak. A fiatalok bemutatják – többek között – az egész hét folyamán tanultakat.

A gyermekcsoportot július 10. és 15. között várja Skordayné Varga Gabriella, hogy közelebb hozza őket is a német táncvilág gazdagságához. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában