Program

2023.08.26. 18:12

Egy este, két koncert Tolnán

A komolyzene szerelmeseinek és a könnyedebb, de igényes zenei műfajok kedvelőinek is igyekezett a kedvében járni a Tolnai Kulturális Központ és Könyvtár (TOKKK), a péntek esti városi program összeállításával. 

Steinbach Zsolt

A tolnai templomban nyáresti orgonahangversenyt rendeztek, Lozsányi Tamás orgonaművész és Francsics Ildikó Anikó szólóénekes közreműködésével. A koncert egyben jótékonysági rendezvény is volt, a népes közönség nemcsak a muzsikát élvezhette, hanem adakozhatott is a tolnai Szentháromság szobor felújítására. Ez alkalommal a műélvezet és a segítségnyújtás egyaránt megvalósult, a szoborfelújításra mintegy százharmincezer forintot ajánlottak fel a publikum tagjai. 

Fotó: Kiss Albert

Lényegében az orgonakoncert befejezésével egy időben kezdődött a Hősök terén a TOKKK nyári programsorozatának egy újabb epizódja.  A „Még egyszer nyár” címet viselő rendezvényen a szokásos kiegészítő programok mellett a főszereplő ezúttal a tolnai Electric Soul együttes volt. A nagy hőség ellenére a program látogatottsága és hangulata szinte a város napi forgatagot idézte, a zenekar játékának pedig nemcsak a laikus közönség tagjai, hanem a „szakma” jelen levő képviselői is elismeréssel adóztak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában