Teol.hu videó

2023.08.09. 13:44

Megörökítik az épített és a természeti környezetet is (videó)

A vármegye képzőművészei – főként a Bárka szalon tagjai – több helyen is végeznek a nyár folyamán kisebb csoportokban alkotótábori munkát.

Wessely Gábor

Az alkotótábor résztvevői.

Fotó: Mártonfai Dénes

Ez a képzés és önképzés kiváló módja; hatnak egymásra, tanulnak egymástól a résztvevők. Ezen a héten néhányan a diósberényiek vendégszeretetét élvezik. A máshol is szokásos gyakorlatnak megfelelően, az ellátás fejében egy-egy képet kell majd otthagyniuk, s azok valamelyik helyi középületbe fognak kerülni.

A polgármester, Tillmann András László arra kérte az alkotókat, hogy ha lehetséges, az épített és a természeti környezetet örökítsék meg. Szülessen minél több falukép! A kultúra, és a kultúrateremtők ilyen menedzselése mindenképpen dicséretes dolog. Pláne egy ilyen apró, 260 lelkes település esetében.

Az alkotótábor résztvevői: dr. Reining-Kádár Krisztina, Laki Erzsébet, Monostori Mária, Sarvaicz Papp Julianna, Stekly Zsuzsa, Szijjártó Istvánné és T. Nagy Judit. Augusztus 4-én, pénteken táborzáró kiállítást rendeznek az elkészült művekből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában