TV-ajánló

2023.08.29. 09:53

Színészkirályok ha találkoznak

Kétszeres gyilkossággal végződő fegyveres rablás tetteseit keresi Vincent Hanna, a Los Angeles-i zsaru.

Gazsó Rita

Robert De Niro, a film egyik főszereplője.

Forrás: Shutterstock

Nyomára is akad Neil McCauley bandájának, mely éppen egy újabb, még nagyobb zsákmányt ígérő bűntény tervén dolgozik. A baj csak az, hogy a két szemben álló férfi mestere a szakmájának. Profi rendőr küzd a profi rabló ellen. Bár tudják, hogy párharcukat csak egyikük élheti túl, mégis valamiféle barátság alakul ki köztük, de az összecsapás így is elkerülhetetlen...

Michael Mann 1995-ös kultfilmjének alapötlete már a 70-es években megfogalmazódott, de a megvalósulásra még jó néhány évet kellett várni. Ebben az időszakban lendült fel Robert De Niro és Al Pacino karrierje is: előbbi még az 1976-os Taxisofőrrel, utóbbi pedig A keresztapa 1974-es, második részével lett népszerű. De mindkettőjük karrierjében jelentős állomás a Szemtől szemben, amelynek egyértelmű csúcspontja és legfeszültebb jelenete a film közepe táján éppen az, amikor egy étteremben együtt kávéznak.

Kritikusok szerint az egész annyira szuggesztív lett, hogy megfeledkezünk arról a tényről, hogy valójában csak két férfit látunk, akik egy asztalnál beszélgetnek. Persze nem csak emiatt a jelenet miatt érdemes megnézni, a film vége is emlékezetes: túlzás nélkül kijelenthető, hogy Michael Mann filmjének utolsó jelenete tökéletes.

Szemtől szemben, Cinemax, 22.10.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában