Vidám legénység

2023.09.16. 17:00

Sárkányos fröccstúrát tartottak a tolnai holtágon

A LapáTolna Sárkányhajó Club szombaton rendezte első fröccstúráját a tolnai holtágon. Vélhetően lesz második is.

Steinbach Zsolt

Remek hangulatban zajlott az első - és biztosan nem utolsó - fröccstúra

Fotó: Makovics Kornél

Sárkányhajóval evezés a tolnai Északi-holtágon, gyönyörű környezetben. A hajó gyorsan siklik, főleg, ha legalább nagyjából egy ütemben képes evezni a tizennyolc fős legénység, amelynek tagjai közül többen most először ülnek ilyen vízi járműben. A mintegy tíz kilométeres táv közben háromszor kell kikötni a parton, ahol kimondottan jó minőségű szekszárdi borokat (és kézműves szörpöket), valamint borkorcsolyaként szálkai sajtokat is lehet kóstolni.

A célban mindezen felül további borok, sajtok és zsíros kenyerek várják a megfáradt és némileg már evezésileg is összekovácsolódott, de mindenekelőtt igen vidámmá vált legénységet.

Erről szólt a fröccstúra, amit a fentiek alapján inkább nevezhetnénk simán bortúrának: a szóda(víz) inkább csak a poharak öblítését szolgálta. A kóstoló állomásokon Vörös Fanni, az Országos Bortúra Szekszárdi Borvidékének nagykövete – egyben a LapáTolna lapátosa – igyekezett kedvet csinálni a kóstolandó boroknak, ami nem volt igazán nehéz feladat számára.

Sokféle nemes nedűt kínáltak négy helyszínen: Németh Janó fehér cuvée-jét, Prantnerék és az Attila Birtok rozéját, valamint utóbbi egyik vörösborát is, az Alisca Borászat római kori nevek ihlette fehér, rozé és vörösborát, valamint a Tringa egyik 2017-es vörös nedűjét.

Ennél többet nem is kell hozzátenni: az első tolnai holtági fröccstúra úgy volt jó, ahogy volt. Minden bizonnyal lesz folytatás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában