TV-ajánló

2023.11.22. 11:47

A gyilkos, aki még csak 17 éves

A Bruno Reidal: Egy gyilkos vallomása című francia krimit 2021-ben mutatták be, a történetet Vincent Le Port írta és ő is a rendező, ez az első nagy játékfilmje.

Brunner Mónika

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az alkotás valós eseményeken alapul, egy 1905-ös, Franciaországban történt gyilkossági esetet dolgoz fel. Bruno Reidal tizenhét éves szeminárius 1905-ben meggyilkol egy tizenhárom éves fiút az erdőben, faluja közelében, Cantal környékén, Franciaország középső részén. A gyilkosság elkövetése után feladja magát. A szörnyű esetet vizsgáló orvoscsoport meg akarja érteni, hogy Bruno Reidal (alakítja: Dimitri Doré) miért ölt, ezért elkezdik feltárni a gyilkosságot, kikérdezik a gyilkost, akinek beszámolót kell írnia az életéről a gyermekkorától a bűncselekmény elkövetésének napjáig.

Mint kiderül, a gyilkost fizikailag és szexuálisan is bántalmazták a szülei, és a családjában történt erőszakos cselekmények fogja, gondolatai és motivációi is családi környezetében keresendők. Vincent Le Port 2018 novemberében készült el ötéves munkájával, a Bruno Reidal című játékfilm forgatókönyvével. Az igaz történetben a tizenhét éves elkövető nemcsak meggyilkolta, hanem le is fejezte tizenhárom éves áldozatát a francia Raulhac faluval határos erdőben. Látszólag nem volt lelkiismeret-furdalása, mégis átadta magát a hatóságoknak.

Bruno Reidal: Egy gyilkos vallomása Cinemax, 21.45

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában