Közös éneklés

2023.12.18. 10:39

Adventi zenés áhítatot tartottak Dunaszentgyörgyön

A Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes az év legmeghittebb időszakában, adventben kapott meghívást Dunaszentgyörgyre.

Teol.hu

Beküldött fotó.

A település Faluházában rendezett zenés áhítat Kirnyákné Balogh Mária polgármester asszony köszöntőjével kezdődött. A jelenlévőknek az adventi gyertyák fényének sugallatára hitben, reményben, szeretetben és örömben eltelt adventet kívánt.

Gondolatait Reményik Sándor költő versrészletével zárta: „Ne várj nagy dolgot az életedbe, Kis hópelyhek az örömök, Szitáló, halk, szirom-csodák. Rajtuk át Isten szól, jövök.” 
Rácz József, a Tolnai Református Egyházmegye esperese a 40. zsoltár válogatott versei alapján tartott áhítatot a résztvevők közös éneklése mellett.

A Gárdonyi Zoltán Református Együttes Clarke, Gárdonyi Zoltán, Bárdos Lajos, Mason, Maár Margit, Smetana, Frank, Groban és Farkas Ferenc örökbecsű, alkalomhoz illő kórusműveivel örvendeztette meg a hallgatóságot. 
Szólót énekelt Halmi Edit. Orgonán közreműködött Lozsányi Tamás orgonaművész. Vezényelt Naszladi Judit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában