TV-ajánló

2024.01.12. 14:11

Az összefogás és a remény szimbólumaként tekintenek rá

Az Éhezők viadalának második részét tűkön ülve vártuk 2013-ban. Vajon mi történt a játék túlélőivel?

Farkas Eszter

Jennifer Lawrence, a film főszereplője.

Forrás: Shutterstock

A Futótűz című rész nem sokkal azután veszi fel a fonalat, hogy Katniss (Jennifer Lawrence) és Peeta (Josh Hutcherson) sikeresen túlélte a játékokat, és elvileg már csak a szórakozás, a gondtalan élet vár rájuk. Minden csupa fény és csillogás, egyik nyilvános szereplésről a másikra járnak. Az elnök (Donald Sutherland) azonban dühös Katniss-re, és hogy pontosan miért, azt a főszereplő nem érti.

Annyit tud, hogy a férfi ragaszkodik ahhoz, hogy viselkedjen úgy, mintha boldog és szerelmes lenne játékostársába, Peetába. Ezenkívül pedig semmi dolga nincs. Ha a lány nem hallgat rá, a szerettei meghalnak. Katniss nincs tisztában azzal, hogy az egész világon elégedetlenség tört ki. Mióta győzött a játékokban, az emberek az összefogás és a remény szimbólumaként tekintenek rá. Ez a lány számára is világossá válik.

A játékok hetvenötödik évfordulójának megünneplésére újabb játékot rendel el az elnök, hogy ezt rövidre zárja. Ez a forduló visszaviszi Katniss-t és Peeta-t az arénába, hogy megmérkőzzenek huszonkét másik Éhezők Viadala győztesével. Vajon a vezetők el tudják pusztítani őket és velük együtt a reményt a nihilizmus árnyékában, vagy sikerül fordítani sorsukon a fiataloknak?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában