TV-ajánló

2024.02.20. 18:00

Az albínó és a sebhelyesarcú

Gloria Mundi egy partiról hazafelé tartva felvesz egy stoppost, aki a tudtán kívül elrejt nála egy fontos bizonyítékot.

Gazsó Rita

Goldie Hawn, a film főszereplője.

Forrás: Shutterstock

A férfival megbeszélik, hogy később találkoznak egy moziban, ahová az viszont nemcsak késve érkezik, hanem egy lyukkal a hasán is. Azt állítja, hogy merénylet készül a városban egy fontos személy ellen, az utolsó szavaival pedig mindössze annyit súg Gloria fülébe, hogy óvakodjon a törpétől! Mire a lány segítséget hív, a hulla nyom nélkül eltűnik, így persze senki se hisz neki. 

Gloria igyekszik összerakni a képet az elejtett mondatokból, de csak az válik biztossá, hogy veszélyben van. Először egy ijesztő albínó, majd egy sebhelyesarcú ember támad rá, mindezek tetejében pedig egy újabb halott válik kámforrá. Bár a kiküldött nyomozónak is enyhén szólva zavaros Gloria meséje, lassan mégis hinni kezd neki, és együtt kezdenek bele az ügy kibogozásába. 

Alfred Hitchcock hatását máig érezni a filmeken, a legendás rendező munkássága viszont már életében nagy hatással volt kollégáira. A Goldie Hawn és Chevy Chase főszereplésével készült Óvakodj a törpétől! magán viseli ugyan a Hitchcock-thrillerek jellegzetességeit, de ezek leginkább azért vannak jelen a filmben, hogy feldobják a labdát a poénoknak. A film lényege ugyanis a humor, és abban aztán nincs hiány. Pazar vígjáték, ajánlott mindenkinek.

Óvakodj a törpétől!, AMC, 21.00 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában