Tűzvirág

2024.04.27. 07:00

Megfeszített munka gyönyörű gyümölcsét láthatják a nézők

Április utolsó hétvégéjén tartja premier előadását a paksi Tűzvirág Táncegyüttes. Az előadásokra már elővételben elfogyott minden jegy, a műsor pénteken a szokott módon hatalmas közönségsikert aratott. Ez minden bizonnyal a szombat esti előadáson is így lesz.

Gazsó Rita

Az utóbbi hetekben megfeszített tempóban próbáltak a Tűzvirág Táncegyüttes tagjai, amelynek eredményét visszaigazolta a pénteki műsor (Fotó: Molnár Gyula)

Az utóbbi hetekben megfeszített tempóban próbáltak a Tűzvirág Táncegyüttes tagjai, a különböző korosztályú táncosok a most hétvégi premierre készültek. A nagy érdeklődés miatt jó ideje egymás után két fellépést szerveznek minden évben ilyenkor, ahogy most is, péntekre és szombatra, ennek ellenére, mint megtudtuk, mindkét előadásra elővételben elkeltek a jegyek. A sok próba, kemény munka meg is hozta a gyümölcsét: fergeteges sikert arattak a táncosok.

Idén is kétórás, két részből álló előadás várta a nézőket

A mostani táncszínházi előadás, ahogy megszokhattuk, két, egy-egyórás részből állt, amelyet Mádi Magdolna művészeti vezető rendezett. Az első felvonás a Hegedű címet kapta, amely az Előbb a tánc, azután a lakoma című népmese átdolgozásával készült. Az előadás ezen részében a Tűzvirág Táncegyüttes társulata mellett fellépnek az utánpótlás gyermekcsoportjai is. A főbb szerepekben koboldként Fikó Diánát, a parasztember szerepében Hunyadi Mártont, parasztasszonyként Bognár Blankát, a császár szerepében Szilágyi Leventét, királyként Sárosi Árpádot, az öregként Újvári Dávidot láthattuk.

A fellépők a műsor ezen részében nem csupán eltáncolták, hanem valódi színi előadásként el is játszották a darabot, amelyet látva, nem is hinnénk, hogy az alkotói folyamat nem indult olyan egyszerűen, mint ahogy az eredményt látva gondolnánk. Mádi Magdolna művészeti vezetőtől megtudtuk, míg az előadás második felvonását már hetek óta próbálták, az első felvonás kicsit nehezebben született meg. Ahogy fogalmazott, március elején még "fejben sem volt meg", így tulajdonképpen szűk két hónap megfeszített munkájának eredményét láthatták a nézők.

Jövőre még izgalmasabb műsor várható

A második felvonás egyébként Arany János: Pázmán lovag című költeményének, vígballadájának feldolgozásával készült. A legfontosabb szerepekben, címszereplőként Újvári Dávid, Évaként Szabó Alexandra, a Király szerepében Szilágyi Levente lépett fel, az udvari bolond Sárosi Árpád volt, Fannit és Gindát pedig Haaz Orsolya és Fikó Diána játszotta. 

Az idei előadást jövőre minden bizonnyal még fajsúlyosabb műsor követheti: a következő évben lesz 45 éves a Tűzvirág. Mádi Magdolna elmondta, hogy a koronavírus járvány megakadályozta a 40. évforduló megünneplését, ezért a 45. "születésnapot" szeretnék méltóan megünnepelni. A részletekről többet egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy a műsor erejéig szeretnék visszahívni az idősebb, ma már kevésbé aktív táncosokat is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában