Táncszínház

2023.05.02. 18:05

Óriási sikert aratott a Tűzvirág új műsora

Teltházas közönség előtt tartotta meg premier előadásait a Tűzvirág Táncegyüttes április 28-án és 29-én, a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Gazsó Rita

Teltházas közönség előtt tartotta meg premier előadásait a Tűzvirág Táncegyüttes.

Fotó: M. Gy.

A Mádi Magdolna vezette, idén 43 éves együttes a megszokotthoz hasonlóan ezúttal is két felvonással készült. Az első felvonás az „Aki dudás akar” lenni címet kapta, az együttes a magyar néptánc motívumait ötvözte a rockzene ritmusával. Szólót táncolt: Szabó Alexandra, Borsodi Bianka Eszter, Fikó Diána, Bognár Blanka, Böcz Hanna Luca, Szilágyi Levente János, Sárosi Árpád Zoltán. Az első felvonásban az utánpótlás együttes valamennyi tagja fellépett. 

A második felvonás a magyarok őshazáját kereső Julianus barát történetét dolgozta fel. A címszerepet Ujvári Dávid tánckarvezető játszotta. A táncszínházi produkcióban szólót táncolt Borsodi Bianka Eszter, Haaz Orsolya, Szabó Alexandra, Hunyadi Márton Mátyás, Világ Máté, Szilágyi Levente János, Sárosi Árpád Zoltán, Leimszieder Bence. Az előadást rendezte Mádi Magdolna művészeti igazgató. Az együttes mindkét előadás végén vastapsot kapott. A Tűzvirág nagy sikerrel lépett fel május 1-jén, a majálison is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában