Kosárlabda

2017.09.23. 11:50

Hasonlóan gondolkodnak a kosárlabdáról Djokiccsal

Nem bánta meg, hogy igent mondott az Atomerőmű KSC Szekszárd ajánlatára a szerb Borisz Maljkovics, aki így ismét együtt dolgozhat Djokics Zseljkóval. Az első kupagyőzelmét már megünnepelhette, a Montpellier elleni Euroliga-selejtezőre készülő szekszárdi együttes megnyerte a Sió Kupát.

Rónai Gábor

– Gratulálok a Sió Kupa megnyeréséhez!

– Köszönöm a lányok és a szakmai stáb nevében – felelte Borisz Maljkovics, az Atomerőmű KSC Szekszárd női csapatának másodedzője. – Azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, hiszen mind a szlovén, mind a román bajnokot legyőztük, s ez még akkor is igaz, ha van miben fejlődni, van mit kijavítani a Montpellier elleni Euroliga-selejtezős párharcig.

– Sok idejük nincs rá, hiszen 26-án jönnek a franciák. Mit remél ellenük?

– Óriási dolog a csapat életében, hogy egy ilyen rangos sorozatban méretheti meg magát, és egy ilyen remek együttest fogadhat, mint amilyen a Montpellier. Az biztos, hogy a maximumot kell adnia mindenkinek, mert csak így tudunk versenyre kelni velük. Hogy mit remélek? Azt, hogy ugyanazokat az erényeket csillogtatja a csapat, mint ami ezüstérmet eredményezett az előző idényben, és nagy csatában, vért izzadva előnyt szerzünk a visszavágóra. Nagyon bízunk a szurkolóink buzdításában, szeretnénk, ha olyan hangulat lenne a sportcsarnokban, mint amilyen a Sopron elleni bajnoki döntős párharcban volt.

– Hogy érzi magát Szekszárdon?

– Nagyon jól, eddig minden rendben van. A csapatnál családias a légkör, a játékosok pozitív gondolkodásúak, nyitottak a munkára, az újra, jó velük együtt dolgozni. Mindenki nagyon profi, remekül érzem magam itt.

– Engem kicsit meglepett, hogy egy vezetőedzői posztot felcserélt egy pályaedzőire. Nem volt jó önnek a PEAC-nál?

– Jó volt, részemről nem lett volna akadálya a munka folytatásának, de másképpen alakult. Egy edző életében ez benne van.

– A KSC Szekszárdnál hogy került képbe?

– Djokics Zseljko megkeresett, hogy lenne-e kedvem csatlakozni a csapathoz? Korábban Pécsett már dolgoztunk együtt. Hasonlóan gondolkodunk a kosárlabdáról, jól megértettük egymást, így igazából egy pillanatig sem gondolkodtam az ajánlaton. A korábbi másodedzőnek, Szabó Noéminek az európai kupaszerepléssel amúgy is alaposan megnőttek a feladatai, így nem igazán fért volna bele neki, hogy segítse Zseljko munkáját.

– Kecskeméten férfiakkal dolgozott, most a PEAC után a KSC-nél is nőkkel foglalkozhat. Melyik áll közelebb a szívéhez?

– Mindegyiknek megvan a maga szépsége. A férfiak sokkal nagyobb sebességgel játszanak, mint a nők, jóval atletikusabbak, dinamikusabbak, de a munkát mindegyiknél el kell végezni ahhoz, hogy az ember eredményes tudjon lenni!

– Jól emlékszem, hogy játékosként korábban megfordult az Atomerőmű SE-ben?

– Nagyon jók az emlékei. Az ASE volt az első csapatom Magyarországon. A Vojvodinától igazoltam Paksra 1995-ben, s olyan kiváló csapattársakkal játszottam együtt, mint Gulyás Róbert, Munteán András, vagy Mokos Gábor.

– Hogy tetszik Szekszárd? Pécs után nem furcsa egy ilyen kisvárosban élni, dolgozni?

– Nagyon szép város, valamilyen szinten hasonlít is a kettő, mert Pécsett és itt is vannak hegyek. Sok időm még nem volt, hogy feltérképezzem, de ahová kell, oda már el tudok jutni. Amúgy ennek is megvan ám az előnye, sőt néha jobb is egy kisváros. A sportolók is sokkal jobban tudnak koncentrálni a saját feladatukra, és sokkal több időt tudnak aktív pihenéssel tölteni egy ilyen helyen, mint egy nagyvárosban, ahol rengeteg szórakozási lehetőség csábítja őket.

– Ön Pécsett él, onnan jár Szekszárdra nap mint nap?

– Nem, itt lakom Szekszárdon. Amúgy budapesti vagyok, a feleségem és a lányom a fővárosban élnek. Sajnos ritkán látom őket, de az edzők élete már csak ilyen, hozzászoktam az ingázáshoz. Egy ilyen kihívásra amúgy is vétek lett volna nemet mondani!

Ingyenes a belépés!

Ingyenesen lehet megtekinteni az Atomerőmű KSC Szekszárd Lattes Montpellier elleni jövő keddi Euroliga-selejtezőjét – közölte a klub. Hozzátették: ahhoz, hogy valaki ott lehessen a lelátón, annak regisztrációs jegyet kell váltania, és ezt kizárólag személyesen lehet megtenni a városi sportcsarnokban, a klub irodájában. Egy szurkoló legfeljebb három belépőt igényelhet, telefonos rendelést, előrendelést nem fogadnak, kérik a szurkolókat, hogy ne telefonáljanak! Összesen 1000 regisztrációs jegyet értékesítenek. A bérletesek a bérletük felmutatásával foglalhatják el felmatricázott helyüket a lelátón. A találkozó szeptember 26-án, kedden 18 órakor kezdődik. A franciaországi visszavágót pedig október 3-án, 20 órakor játsszák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!