súlyemelés

2017.11.22. 09:30

Orsós Richárd megvédte bajnoki elsőségét

Első helyezett lett az 56 kilogrammos súlycsoportban Orsós Richárd a Magyar Súlyemelő Szövetség fennállásnak 60. évfordulóján megrendezett felnőtt országos bajnokságon.

Balázs László

A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) fennállásnak 60. évfordulóján rendezték meg a felnőtt országos bajnokságot. Kilenc kategóriában hirdettek győztest a november 18-i, szombati nyitónapon a BKV Előre SC sportcsarnokában, ahol ketten tudták megvédeni címüket.

A férfiaknál elmaradt a nagy érdeklődéssel várt küzdelem a 77 kilósok között, miután nem indult Baranyai János, a pekingi olimpia egyetlen magyar sportági szereplője, sem Terebesi Adrián, a feltörekvő generáció egyik legtehetségesebb tagja, a kézsérülés miatt visszalépésre kényszerülő serdülő Európa-bajnok. Megvédte titulusát 56 kilóban a Tamási Koppány SE 16 esztendős emelője, Orsós Richárd, 85 kilóban pedig a 20 éves Kmegy Máté.

„Ricsi felnőtt kategóriában a második, idén pedig a harmadik bajnoki címét szerezte (ifjúsági, junior, felnőtt). Bartucz Máté a 77 kilós súlycsoportban első felnőtt versenyén indult, és 10. helyezést ért el – értékelt Bachmann Béla, a Tamási Koppány SE súlyemelő-szakosztályának elnöke. – A kivitelezésben vannak még bizonytalanságok, de a legfontosabb az volt, hogy mindenki megcsinálja a gyakorlatait, azonban az egyéni csúcsok elmaradtak. A viadal pontosan megmutatta, hol tartunk pillanatnyilag, mit kell javítanunk. Ezzel a versennyel számunkra lezárult az idei évad. Egy kis pihenés következik, a folytatásban három hónap alapozás vár a sportolóinkra. Minden évet erőgyűjtéssel kezdünk, ahol a szakgyakorlatok megerősítését kiegészítő gyakorlatokkal végezzük. Jövőre már újult erővel, a sikerekben bízva vágunk bele a munkába.”

Eredmény. Férfiak 56 kg: 1. Orsós Richárd 187 kg (szakítás: 83, lökés: 104).

Balázs László, fotó: beküldött kép

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!