labdarúgás

2017.12.09. 09:21

A negyedik helyre is felléphet a Paksi FC

A címvédő Budapest Honvéd otthonában zárja a 2017-es évet, egyben az OTP Bank Liga őszi idényét a Paksi FC.

Berg Sándor

Saját közönségüktől győzelemmel köszöntek el az atomvárosiak, miután 3–1-re legyőzték a Vasast. Ahhoz, hogy az évük is jól záruljon, a bajnok Honvéd otthonában kell jó eredményt elérniük a zöld-fehéreknek.

„Minimum egy pontot remélek, de hárommal még boldogabban térnénk haza – felelte az angyalföldieknek két gólt rúgó Szabó János a Nemzeti Sport azon kérdésére, mit vár az idei utolsó mérkőzéstől. – A Honvéd gyengébb szereplése nem téveszt meg minket, nem feledjük, hogy a bajnokcsapat otthonában játszunk” – intett óvatosságra a háromszoros válogatott balhátvéd.

A semleges szurkolók kiegyeznének egy olyan meccsel, amilyen a két fél szeptemberi összecsapása volt. Akkor a 80. percig még a Honvéd vezetett a Fehérvári úton, a rendes játékidő végén viszont már a paksiaknak állt a zászló, a végeredmény mégis döntetlen lett (2–2). Egy újabb pontosztozkodással nem lépne feljebb a PFC, győzelem esetén viszont a negyedik hely sem lenne elérhetetlen számára.

OTP Bank Liga, a 19. fordulóban. Bp. Honvéd–Paksi FC, szombat, 15.30 óra. Vezeti: Berke (Király, Huszár).

A gólkülönbség is számíthat a végén

A Videoton és a Ferencváros között dől el az őszi elsőség. Ha mindkét együttes nyer, úgy a gólkülönbség dönt majd.

OTP Bank Liga, a 19. forduló további párosításai

Swietelsky Haladás–Videoton, Szombathelyi Haladás Stadion, v.: Kassai. Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Mezőkövesd Zsóry FC, városi stadion, v.: Andó-Szabó. Puskás Akadémia–Újpest, Pancho Aréna, v.: Iványi, 15.30. Diósgyőri VTK–Debreceni VSC, városi stadion, v.: Bognár T., 16 óra. Vasas–Ferencváros, Szusza Ferenc Stadion, v.: Pintér Cs., 19.30.

Ezek is érdekelhetik