kosárlabda női NB I

2018.02.24. 08:00

A Vasas ellen térhet vissza az útra a KSC

A Vasas Akadémia elleni hazai bajnokin feledtetheti a zalaegerszegi vereségét az NB I-ben listavezető Atomerőmű KSC Szekszárd ma este 18 órai kezdettel.

Rónai Gábor, fotó: Umberto Pezzetta

Ilyen hosszú menetelés közepette becsúszhat egy vereség – mondta lapunknak Szabó Noémi, a szekszárdi klub szakmai igazgatója. Ugyanakkor hozzátette azt is, hogy a szakmai stábnak ki kell elemeznie, miért éppen a zalaegerszegi mérkőzésen szakadt meg a pazar széria.

„Valahol törvényszerű, hogy veszítettünk, a tizennégy bajnokinkon aratott tizennégy győzelmünk volt inkább erőn felüli produkció – mondta Szabó Noémi. – A szezon elején is mondtam, hogy a csapatok jól erősítettek, nagyon kiegyenlítettnek tűnik az idei bajnokság. Keressük az okokat, hogy miért most veszítettünk. Nem tett jót a csapatnak a válogatott meccsek miatti szünet, meg az sem, hogy Teja Oblak és Studer Ágnes is nagyon sokat játszott ezeken a találkozókon. Az is szokatlan, hogy mindketten kipontozódtak, nélkülük nem volt könnyű dolgunk. Ki fogjuk elemezni a hibákat, és igyekszünk tanulni belőle. Eljött a mélypont, kidurrant a lufi, van ilyen az életben és a versenysportban is. Reméljük, a Vasas ellen újra sikerül megtöltenünk levegővel” – tette hozzá a szekszárdiak sportigazgatója.

Mondhatjuk, hogy a Vasasnál jobb ellenfél nem is jöhetett volna, lesz lehetőség újfent formába lendülni.

„Nem lesz könnyű dolgunk a Vasas ellen, a Cegléd is csak komoly erőfeszítések árán tudta legyőzni őket – folytatta Szabó Noémi. – A magyar kosárlabda sokat köszönhet a fővárosiaknak, hogy ilyen sok tehetséget játszatnak. Most még nagyobb szükség lesz a szurkolóink buzdítására, hogy magabiztos győzelemmel vegyünk lendületet az előttünk álló rangadókra” – zárta.

A KSC–Vasas találkozó ma 18 órakor kezdődik a szekszárdi sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!