labdarúgás

2018.03.03. 08:42

A foci csak másodlagos lehet

A foci másodlagos mégis megrendezik az RTK–Szekszárd bajnoki meccset. A fővárosi klub tegnap jelezte, pályájuk alkalmas a találkozó lebonyolítására.

Balázs László, fotó: Makovics Kornél

Bár a hét közepén még úgy volt, hogy a Szekszárdi UFC NB III.-as csapata is halasztja a tavaszi első fordulóban kiírt bajnokiját a Rákosmente KSK ellen, a fővárosi klub tegnap jelezte, pályájuk – a nagy havazás és a hideg ellenére – alkalmas a találkozó lebonyolítására.

Az MLSZ adatbankja szerint az eredetileg erre a hétvégére tervezett NB III.-as mérkőzések közül csak nyolcat tartanak meg, 16-ot elhalasztanak, köztük a Paksi FC második csapatának Dabas elleni idegenbeli meccsét, amelyet március 21-én, szerdán (15 óra) pótolnak.

Az UFC-től télen a kapus Filipánics Bálint és a csatár Bata Csongor távozott, érkezett a hálóőr Lékai Soma és a szekszárdi nevelésű, Szombathelyen és Dorogon megforduló balhátvéd Füredi Patrik.

– A játékoskeret változásai úgy vélem jót tettek a csapatnak, ez jelenleg elsősorban az öltözői hangulaton, illetve a versenyszellem javulásán mérhető – nyilatkozta Kvanduk János, a sárga-feketék vezetőedzője. – Bár voltak és vannak sérültjeink, ezzel a labdarúgásban együtt kell tudni élni. Az edzőmérkőzéseinken – különösen a két NB I.-es csapat ellen – megmutatkozott, hogy milyen potenciál rejlik csapatunkban. Hiszek benne, hogy a tavaszi szezonban egyenletesebben és még többször sikerül megközelíteni, vagy elérni a képességeink maximumát. Jól akarjuk kezdeni a tavaszt, szeretnénk annyi pontot gyűjteni, hogy ne kelljen a bajnokság végén számolgatni, illetve hogy legyen esélyünk a jobb helyezésekért küzdeni. Amiben mindenképpen előrelépést várok, ha le is győznek minket, az ellenfelünk érdeme legyen és ne a mi hibáink következménye.

Az UFC tíz edzőmeccset játszott a téli felkészülési időszakban: az NB I.-es Vasastól (3–0) és Ferencvárostól vereséget szenvedett (4–0), majd a fővárosi piros-kékek U19-es együttesét és a Szentlőrincet egyaránt 5–1-re legyőzte. A Videoton második csapatától kikaptak Márton Erikék (2–0), a Kozármislennyel ikszeltek (1–1). A megye egyes Majost fölényesen verték (6–2), a Tiszakécske ellen sima vereség lett a vége (3–0). A megyei rivális Pakssal döntetlenre végeztek (1–1), a Bonyhádnak pedig fél tucatot lőttek Fejesék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!