labdarúgás

2018.03.03. 07:39

Az NB I. legjobb formában lévő csapatához látogat a Paksi FC

A mezőny legjobb formában lévő csapatához, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együtteséhez látogat ma a Paksi FC az OTP Bank Liga 21. fordulójában (17 óra).

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Mindkét együttes igen sűrű februárt zárt, a balmazújvárosiak a Magyar Kupában a másodosztályú ETO FC Győrön át bejutottak a negyeddöntőbe (a múlt heti 3–2-es győzelem után szerdán gól nélküli döntetlenre végeztek), míg az atomvárosiak kedden játszották le az Újpest elleni odavágót (0–2).

A továbbjutás mindenképpen nagy lelki erőt adott Horváth Ferenc csapatának, de ezt megelőzően sem kellett a szomszédba menniük az önbizalomért. Az élvonalban abszolút újoncnak számító hajdúságiak hat mérkőzés óta nem találtak legyőzőre az NB I.-ben, legutóbb október végén szenvedtek vereséget a címvédő Honvédtól (0–3). Azóta három győzelem és három döntetlen a mérlegük, a tavaszi nyitókörben pedig a Debrecen otthonából hozták el a három pontot (2–0). Abban a sikerben oroszlánrészt vállalt a télen igazolt Rudolf Gergely, a korábbi válogatott támadó mindkét gólban előkészítő szerepet töltött be.

Ami a Paksot illeti, Szakály Dénesék is győzelemmel indították a tavaszt, a kupamérkőzésen azonban nyomát sem lehetett látni a Diósgyőr elleni játékuknak (2–1), amit a pálya talajának számlájára lehetett leginkább írni. Hogy valami pozitívumot is fel lehessen írni a 2–0-ra elveszített találkozóról, az az, hogy újra a kezdőben kapott helyet Kulcsár Dávid, aki a két csapat szeptemberi összecsapásának egyetlen találatát jegyezte – csatárként. Ha már a támadóknál tartunk, Bartha László és Simon András – valamint testvére, Ádám – játékára továbbra sem számíthat a héten szerződést hosszabbító Csertői Aurél.

OTP Bank Liga, 21. forduló

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Paksi FC, szombat, 17 óra. Vezeti: Kassai (Varga Zs., Szalai B.). A várható kezdőcsapatok: Balmaz: Horváth L. – Habovda, Póti, Tamás L., Uzoma – Haris, Zsiga, Sigér, Vajda – Arabuli, Andrics. Vezetőedző: Horváth Ferenc. Verpecz – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kecskés T., Papp K., Bertus – Szakály D., Hahn, Haraszti. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!