Női Futsal

2018.03.02. 09:45

A futsal Magyar Kupa fináléjába szeretne jutni a Tolna-Mözs

Szombaton és vasárnap a nyíregyházi Continental Arénában rendezik meg a futsal Magyar Kupa férfi és női négyes döntőjét. A hölgyeknél a Tolna-Mözs is érintett.

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Jobb sorsolást el sem tudtak volna képzelni a tolnaiak a Magyar Kupa holnapi elődöntőjére. A bajnokságban hatodik helyen álló zalaegerszegi Ricsilla verhető ellenfél, s még úgy is, hogy a tolnaiak eléggé foghíjasan készülnek a Final Fourra.

Nem lesz ott a kispadjukon a csapatvezető, Tóth Ferenc, akit ledöntött a lábáról az influenza, de ukrán légiósukra sem számíthatnak. Marija Vaskovecs már nem volt ott a keretben a hétvégi, Hajdúböszörmény elleni bajnoki mérkőzésen sem (0–3).

Az ukránok távozására számítani lehetett, hiszen miután a felnőttcsapattól búcsúzott Volodimir Kolok, tudvalévő volt, hogy nem maradnak. Vaskovecs előtt már távozott Irina Melnicsuk, Marija Szolomaha és Irina Marcsenko is.

Az, hogy döntőbe jusson a Brandmission-Artifex Tolna-Mözs, nélkülük sem túlzó elvárás. A Ricsillát illene kiejteni, még akkor is, ha az utóbbi egymás elleni meccsek eredményei (4–4-es döntetlen Tolnán, 4–1-es vereség Répcelakon), nem túl biztatóak.

„A kupa legesélyesebb csapatának mindenki a bajnokságot is vezető Hajdúböszörményt tartja – nyilatkozta lapunknak Varga Adél, a tolnaiak kapitánya. – Kemény meccsre számítok a Ricsilla ellen, mert a répcelaki csapat az elnökváltást követően igencsak összeszedte magát. Úgy gondolom, ha nálunk mindenki ott lesz fejben, és fizikailag is bírni fogjuk, akkor a találkozó esélyesei mi vagyunk. Bízom a csapatban, szerintem képesek vagyunk bejutni a döntőbe. Sajnos nem tart velünk a Final Fourra új igazolásunk, Farkas Klaudia.

Hiányozni fog, de nélküle kell megoldanunk ezt a kemény feladatot” – mondta Varga Adél, aki 12 találatával csapata legeredményesebbje a most futó bajnoki szezonban.

A másik ágon rangadót játszanak, a bajnokság legerősebb együttese, a listavezető Hajdúböszörményi TE a kupa címvédőjével, az Astra Kiskunfélegyháza Bulls együttesével csap össze.

A másik Tolna megyei klub, az Agenta Girls Szekszárd FC a második fordulóban a hajdúböszörményiektől kapott ki 2–1-re a megyeszékhelyen.

Magyar Kupa Final Four, nők

Az elődöntőben, szombat: Ricsilla Futsal–Brandmission-Artifex Tolna-Mözs 10.30 óra. Astra-4IG Kiskunfélegyházi Bulls–Hajdúböszörményi TE 13. Férfiak, az elődöntőben, szombat: Swietelsky Haladás VSE– VFC-Berettyóújfalu 15.30. Debreceni Egyetemi AC–Rubeola FC Csömör 18. Vasárnap, női döntő 16, férfi döntő 19.30 (utóbbit az M4 Sport közvetíti).

A címvédő nem jutott be a négy közé

A férfiaknál nagy meglepetésre a címvédő Rába ETO nem jutott be a Final Fourba. A bajnokságban első helyen álló MVFC Berettyóújfalu és a szintén meghatározó csapatnak számító Haladás viszont ott van a legjobb négy között, sőt éppen egymás ellen lépnek pályára a szombat délutáni elődöntőben. A bajnokságban kétszer találkoztak, mindkétszer a házigazda nyert: Berettyóújfalun 2–1, Szombathelyen 4–2 lett az eredmény. A másik ágon a másodosztályú Csömör és az élvonalbeli DEAC mérkőzik egymással. Előbbiek verték ki a Győrt, majd pedig a Ferencváros együttesét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!