kézilabda

2018.03.20. 12:10

Rangadóhoz méltó végjátékban győztek

Tizedmásodpercekkel a mérkőzést jelző dudaszó után tudott csak egyenlíteni a Mohácsi TE, így végül fontos két pontot gyűjtött be a Szekszárdi Fekete Gólyák KC a szomszédvári derbin.

Berg Sándor, fotó: Mártonfai Dénes

Amellett, hogy szomszédvári rangadó volt a Mohácsi TE–Szekszárdi Fekete Gólyák KC bajnoki mérkőzés, egyben különleges is volt a két csapat egymás elleni játéka. A hazaiaknál két ex-szekszárdi, Farkas Anita és Kaló Zsófia, míg a vendégeknél két volt mohácsi, Fehér Tímea és Tutti Kata volt a keretben. Weigel Zita és Tauker Erika ezúttal sem tudta vállalni a játékot, így tulajdonképpen csak beállóposzton rendelkeztek felnőttkorú cserével a szekszárdiak.

A két meghatározó játékos nélkül is – néhány percet leszámítva – végig kézben tartotta a mérkőzést az FGKC. A hazaiak legtöbbször csak megközelíteni tudták a szekszárdiakat, akik újra és újra meg tudtak újulni, elvéve a hazaiak „kedvét” a játéktól.

Mindkét csapat sokat hibázott a hatvan perc alatt, a Mohács főleg az eladott labdákban, a vendégek pedig a kihagyott helyzetekben jártak az élen. A vendégek csere nélkül játszó külső során egyre jobban látszott a fáradtság, de amikor veszélybe került az előnyük, Schell Gabriellának mindig volt egy-egy védés a tarsolyában.

Tizenhárom másodperccel a vége előtt mégis döntetlent mutatott az eredményjelző (23–23). Emberhátrányban, passzív jelzésnél Kaveczki Edina most is vállára vette a csapatot, szorult helyzetből ragasztott nagy gólt a hazaiak hálójába. Maradt viszont még négy másodperc az órán, de a mohácsiak húzóembere, Zsolt Krisztina lövését Schell kivédte, a kipattanó labdát az egyik mohácsi játékos röplabdás módon a kapuba ütötte. Az FGKC szerencséjére ezt már időn túl tette.

A Fekete Gólyák amellett, hogy presztízsgyőzelmet aratott, leszakította magáról a mohácsiakat, s tovább üldözheti a Szombathelytől vereséget szenvedő Kozármisleny gárdáját.

Női NB I/B, Nyugati csoport, 20. forduló

Mohácsi TE 1888–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 23–24 (11–14). Mohács, 350 néző. Vezette: Hantos, Rózsahegyi.

Szekszárd: SCHELL (kapus) – GRÉNUS 5, FEHÉR T. 4, NAGY SZ. 5, Gyenis 1, KAVECZKI 6, KÓNYA 3. Cserék: Tutti, Tóth B. Edzők: Mészáros Melinda, Horváth Szimonetta.

Hetesek: 7/5, ill. -/-.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

„Ezúttal a győzelem volt a fontos, nem a kimagasló játék. Sok hibával tarkított mérkőzésen, nagy küzdelemben, talán egy kis szerencsével is, de elértük célunkat – mondta Horváth Szimonetta, a szekszárdiak edzője. – Bízom benne, hogy a most következő két hét szünetben sérültjeink felépülnek, s így a bajnokság finisében hasonlóan eredményesen tudunk szerepelni, mint ahogy azt tettük az elmúlt fordulókban. Külön szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyien elkísértek minket Mohácsra. Nekik ajánlom a győzelmünket.” – tette hozzá.

Az NB I/B-s bajnokságban két hét szünet következik. A Fekete Gólyák legközelebb április 6-án (péntek) lép pályára a listavezető Mosonmagyaróvár ellen, idegenben (kezdés: 18 óra).

Ezt történt még

A 20. forduló további eredményei NEKA–Pilisvörösvár 39–22, Nagyatád–VKL SE Győr 38–34, Mosonmagyaróvár–Gárdony-Pázmánd 38–15, Kozármisleny–Swietelsky Szombathely 25–27, Csurgó–Szombathelyi Haladás 29–30, Marcali–Győr II 19–35.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!