Vivicitta

2018.04.17. 20:27

Ohn és Deák is jól teljesített a futóünnepen

Balázs László

A 33. Telekom Vivicitta városvédő futás a közép és hosszú távok szerelmeseit várta, és persze azokat is, akik először tették próbára magukat a tíz kilométeren vagy a félmaraton 21 kilométeres távján. A kétnapos eseményre több mint 28 ezer nevezés érkezett. Még soha ennyi nemzet nem futott együtt Budapesten, 84 országból és 1150 magyar településről regisztráltak a tavasz legnépesebb futóünnepére.

A félmaraton férfi győztese a tavalyi 2. helyezett Galamb Csaba, aki megküzdött a szembe széllel, de az utolsó két kilométeren begyújtotta a rakétáit. A nőknél Erdélyi Zsófia volt a leggyorsabb.

A klasszikus Vivicittá távnak számító tíz kilométeres mezőny 13 órakor indult, közel 6000 futó állt rajthoz. Az AC Szekszárd volt középtávfutója, Ohn Kinga (BEAC) e távon a nők között a 3. helyen végzett, (40:05 perc), míg a szintén szekszárdi Deák Bálint (Szekszárdi Sportközpont Nkft.) az összesített 6. helyen ért célba, 34:03-as idővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!